AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA: O jatu divljih gusaka i njihovom predvodniku, guskama u magli i žabama koje šute

717 0

NOVA GRADIŠKA, 17.  srpnja 2018. – Današnja  sjednica, održana pod predsjedanjem  dr. Ljepše Rakas-Vujčić, rekli bi, da nije iznevjerila očekivanja. Temama  i problemima, konstruktivnim pitanjima i prijedlozima, obilovao je aktualni sat, koji je trajao sat i 30 minuta. Tek je  poneka rasprava  iskakala iz okvira tolerancije i išla u politiziranje. 

Stoga i priču Marijane Škare-Ivković ( nezavisna vijećnica) o jatu divljih gusaka, njihovom predvodniku i treba shvatiti  u smislu  zalaganja za zajedništvo i toleranciju.  Priča je i poruka da bi grad trebalo voditi poput jata divljih gusaka, zajedno letjeti u timu u kojemu  gakanje iz zadnjih redova treba shvatiti  kao podršku  onima naprijed.

Zamjenica gradonačelnika  Ivana Trupina,  smatra  odličnom priču  o jatu divljih gusaka. Odgovorila je  pričom o  gluhim žabama kao metaforom za ljude koji ne čuju loše priče i koji samo  rade da dođu do cilja.

Dodajmo da je na priču o jatu divljih gusaka u  raspravi o izmjenama i dopunama gradskog Proračuna za ovu godinu  reagirala  i prof. Ljiljana  Ptačnik (HDZ) koja je kazala da postoje i  guske u magli Stjepana Radića.

Aktualni sat obilovao je  brojnim pitanjima uglavnom vezanim za komunalnu i društvenu infrastrukturu, zašto se nešto gradi, a zašto ne, zašto se  daje prednost rješavanju nekih problema, a  zapostavljaju drugi.

    Mr.  Ljiljanu Lukačević (HDZ)  stavila je   primjedbu na neaktivnost gradskih tijela za prevenciju ovisnosti i suzbijanje kriminaliteta, te Savjeta mladih.

  Željko Bigović (Nezavisna gradska lista)  također je istaknu problem klizišta u Vinogradskoj ulici, ali i prosvjedovao što se za govornicom o njemu šire laži i obmanjuju građani, a njemu za razliku  od drugih vijećnika ograničava vrijeme govorenja   za govornicom.

Pola vremena trajanja aktualnog sata, gradonačelnik   Vinko Grgić je bio za govornicom odgovarajući na vijećnička pitanja. Što su ga sve  pitali i što im je odgovorio poslušajte u video prilogu aktualnog sata.

 

Related Post

DAN POLICIJE

Autor - 25/09/2013 0
Policija sama sigurno ne može polučit rezultate ukoliko najveći broj građana ne bude na našoj strani, da onaj manji dio…

TJEDAN NENASILJA

Autor - 27/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2014. – Danas je na središnjem gradskom trgu u okviru Tjedna nenasilja održana jedna od niza…