Idejno rješenje kampusa za studente

1432 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 18. srpnja 2018. – Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su mogli vidjeti fotografije idejnog rješenja kampusa za studente koji bi se trebao graditi na Trgu hrvatskih branitelja, na prostoru između zgrada Gradskog muzeja i Općinskog suda i potoka Šumetlica.

-Najinteresantniji nam je studij IT informatike. Idejni projekt je gotov, a u ovom trenutku radimo glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole. Nadamo se da ćemo do kraja godine dobit građevinsku dozvolu, a slijedeće godine planiramo kandidirat projekt na jedan od niza fondova koji mogu doprinijeti sufinanciranju. Ako dobijemo potporu Grad se može i zadužiti jer je to ozbiljna stvar.

Očekujem, ono što je najvažnije dovesti ljude, vrhunske predavače, ljude koji će biti zainteresirani za rad i koji će zainteresirati našu djecu da dođu tu studirati. To je jednostavno rečeno, ali je jako teško izvodivo. Radimo i s određenim profesorima, doktorima znanosti koji su pokazali interes. Privodimo te razgovore kraju i nadam se da ćemo uspjeti i osigurati sredstva za njihov rad. Nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti izgradnji – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

BIVŠI GRADONAČELNIK POTPISAO

Autor - 06/06/2013 0
Angažirat ćemo nezavisnu revizorsku tvrtku izvan Nove Gradiške koja će napraviti analizu jer želimo objektivan uvid u stanje gradskog proračuna…