ALKOHOL: Policajci imaju sve više posla s alkoholiziranim vozačima i narušavanjem javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima

905 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD/ NOVA GRADIŠKA / OKUČANI, 18.  svibnja 2020. – Popustile su mjere zaštite od koronavirusa i  život se normalizira. Policijski službenici također se  vraćaju  u kolotečinu svojih „starih“ aktivnosti, love pijane vozače i vode ih na triježnjenje u policijske postaje,   obuzdavaju  pijane građane koji narušavaju javni red i mir,  podnose  kaznene i prekršajne prijave.

U subotu (16. svibnja), u vremenu od 15 do 24 sata, na području Policijske uprave, policijski službenici su proveli akciju „Alkohol“, kojom prilikom su utvrđena 33 prekršaja, i to: 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

           Sa  2.55 promila u Ruščici izazvao prometnu nesreću

U nedjelju (17. svibnja), oko 21 sat, u Ruščici, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da se 50-godišnjak kretao osobnim automobilom ulicom Ljudevite Gaja od istoka u smjeru zapada.

Dolaskom do kružnog toka, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, te je izgubio nadzor nad vozilom i oštetio prometni znak.

Policijski službenici su alko-testom kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2.55 promila nakon čega je doveden u Policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja. Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu

   Za volanom   uhvaćeni u  Slavonskom Brodu  sa 0.63, u Novoj Gradiški sa 1,98 i u Vrpolju sa 1,63 promila

U subotu (16. svibnja), oko 0.30 sati, u Slavonskom Brodu, policajci su zatekli 23-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Izvršenim alkotestiranjem, kod počinitelja prekršaja očitana je koncentracija alkohola od 0.63 promila, nakon čega je Naredbom isključen iz prometa te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

Nadalje, u 2.20 sati, u Slavonskom Brodu, po policijskim službenicima je ponovno zatečen 23-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim automobilom, unatoč izrečenoj zabrani upravljanja. Zbog postojanja opasnosti da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju.

Također u subotu (16. svibnja), oko 15 sati, u Novoj Gradišci, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak. Policajci su alko-testom 41-godišnjem vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,98 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja.

Nadalje, u nedjelju (17. svibnja), u Vrpolju, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil našičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji vozač. Policijski službenici su alkotestirali vozača te mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,63 promila. Vozač je doveden u Policijsku postaju Vrpolje i zadržan do otriježnjenja

Policija protiv vozača, počinitelja prekršaja, podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

      U Okučanima  razbili izlog ugostiteljskog objekta, vikali i  razbijali čaše 

U nedjelju (17. svibnja), noćnim satima, u Okučanima, unutar ugostiteljskog objekta, 21-godišnjak i 25-godišnjak remetili su javni red i mir vikom i galamom, te razbijanjem čaša i izloga ugostiteljskog objekta.

Na mjesto prekršaja su pristupili policijski službenici, koji su alkotestom utvrdili da su počinitelji prekršaja pod utjecajem alkohola. Kod 21-godišnjaka je utvrđena koncentracija od 1,52 promila, a kod 25-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,82 promila.

Razbijanjem čaša, 21-godišnji hrvatski državljanin, zadobio je lakšu tjelesnu ozljedu šake. Počinitelji prekršaja su dovedeni u prostorije policijske postaje, gdje su zadržani do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, te su i upoznali oštećenog vlasnika s pravom pokretanja kaznenog progona zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

 

Related Post