BATRINA – 24. „Antunovo u Batrini“

3259 0

Autor Višnja MIkić

BATRINA – U subotu, 17.lipnja, u Batrini je održana tradicionalna manifestacija „Antunovo u Batrini“, 24-a po redu. Kontinuirano ju organizira domaće Kulturno—umjetničko društvo „Šokadija“.

Program ovogodišnje manifestacije počeo je povorkom jahača i svečanih konjskih zaprega, čiji su vlasnici članovi konjogojske udruge „Slavonija“. Bilo je lijepo vidjeti paradna kola u kojima su se vozili članovi kulturno-umjetničkih društava, zatim uglancanu ormu, konje – te plemenite životinje, čiji si vlasnici, među njima i Batrinac, Ivan Krolo, doista daju truda i vremena na očuvanju tradicije, ljepote i baštine naših starih.

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Antun Mihanović“ Nova Kapela – Batrina, potom se odvijao bogat kulturno-umjetnički program.

Uz šokački dekoriranu pozornicu i zastavu KUD-a „Šokadija“, osnovanog davne, 1959. godine, nastupili su članovi KUD-a „Vesela Šokadija“ Lapovci, koji su se predstavili spletom „Maramica na stazi“, a onda i svatovskim običajem, kad mladoženjini kuhari dolaze kod mladenkine kuće.

Muška pjevačka skupina „Biđani“ nagrađena je snažnim pljeskom za svoje izvođenje pjesama, a KUD „Starča“ Gonji Bogićevci za koreografiju „Podravski svati“.

Domaćini su se predstavili pjesmama i plesovima Slavonije, a ženska pjevačka skupina ovog društva otpjevala je nekolioko pjesama.

U ime organizatora i domaćina, KUD „Šokadiju“, sve je pozdravio predsjednik, Tomislav Dujić, a u ime općine Nova Kapela, predsjednik Općinskog vijeća Anto Žagrić.

Nakon doista lijepog programa, gosti su s domaćinima nastavili druženje uz večeru i pjesmu.

Related Post

Božićni koncert

Autor - 27/12/2011 0
U ponedjeljak, 26. prosinca, na drugi dan Božića, blagdan sv. Stjepana, u novokapelačkoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, održan je…