Besplatni kućni priključci za vodu u Baćindolu, Šumetlici i Banićevcu

836 0

Autor Franjo Samardžić
Priključi su besplatni i savjetujem mještanima da se priključe jer za dvije tri godine kada im bunar presuši morati će platiti za priključak puni iznos od 6 000 do 7 000 kuna – kaže načelnik Vitomir Žakić

CERNIK, 15. rujna 2019. – Vodoopskrba i pitka voda u svim domaćinstvima na području općine Cernik jedan je od prioriteta sadašnje općinske vlasti. Namjera je vrlo brzo, što je prije moguće izgraditi sustav vodoopskre, koji će, uz odvodnju, što se tiče izgrađene komunalne infrastrukture, stanovništvu jamčiti uvjete života primjerene 21. stoljeću.
-U pogledu vodoopskrbe, započeli smo s kućnim priključcima na vodu u Baćindolu gdje je napravljeno preko 80 priključaka. Uskoro započinje izgradnja priključaka u Šumetlici i Banićevcu u kojem je teren specifičan, trebat će prekopavati cestu i obaviti posao koji je malo više kompliciran. No, nadamo se da će ove godine biti završeno oko 300 priključaka u ta tri mjesta i ljudi će dobiti vodu.
Najveći dio investicije 80 posto snose Hrvatske vode, a Općina Cernik 20 posto. Ukupna vrijednosti iznosi oko 1 800 000 kuna za sva tri naselja. Planiramo oko pola milijuna kuna za svako naselje.. Ovako će plaćati samo naknadu od 20 kuna plus PDV pa im se u svakom slučaju isplati priključiti na vodovod.
Na natječaju Hrvatskih voda vodovod Giletinci je prošao vrlo visoko, a realizacija bi trebala započeti početkom sljedeće godine i to će mjesto za dvije do tri godine dobiti kanalizaciju i vodu – kaže načelnik Vitomir Žakić.

Related Post