Betonska baza nova je investicija u Industrijskom parku

1294 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 22. srpnja 2018. – Vijećnica Vesna Đapić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća upitala je gradonačelnika Vinka Grgića što će se graditi na parceli u Industrijskom parku na kojoj se trenutno izvode zemljani radovi.

Nakon što je odgovorio da se priprema izgradnja betonske baze i da je to nova investicija u Industrijskom parku reagiralo je nekoliko vijećnika smatrajući da će betonska baza biti zagađivač okoliša i da joj zbog toga tamo nije mjesto. Gradonačelnik je to odmah demantirao i naveo koristi koje će izgradnjom betonske baze imati građani i investitori u Industrijskom parku, ali i investitori na području grada.

-Prodali smo parcelu od 5.500 kvadratnih metara tvrtki Krešimir d.o.o. iz Slavonskog Broda koja će betonsku bazu izgraditi na temelju studije utjecaja na okoliš i koja će raditi po svim ekološkim standardima i nikoga, što se tiče onečišćenja, neće ugrožavat.

Ono što će zagađivat su mikseri koji će odvoziti betom, a koji i sada dolaze i dovoze beton za novu halu koju gradi Klimaoprema, a od 15. kolovoza beton će dovozit i za novu halu koju će graditi Atlantic grupa.

Ono što će se dogodit i s čime će uz investitore biti zadovoljni i građani je niža cijena betona. Beton u Novoj Gradiški je među najskupljima u Hrvatskoj i sa ugradnjom stoji oko 900 kuna, a u Zagrebu je 450 kuna – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post