Biskup primio sedmoricu kandidata za Bogoslovno sjemenište

2259 0

Autor Požeška biskupija
Među kandidatima su Tomislav Miletić iz župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški, Ivan Turkalj iz župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški i Petar Smolić iz župe sv. Ilije Proroka u Orubici
POŽEGA, 28. svibnja 2019. – U Biskupskom domu u Požegi, 27. svibnja požeški biskup Antun Škvorčević primio je sedmoricu mladića koji su podnijeli molbu za primitak u Bogoslovno sjemenište.

U pratnji svojih župnika pristupili su Antonio Kljajić iz župe sv. Josipa u Đurđenovcu, Ivan Ligenza iz župe Uzašašća Isusova u Ruševu, Tomislav Miletić iz župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški, Marko Milaković iz župe sv. Barbare u Jakšiću, Antun Stipić iz župe sv. Josipa u Vrbju, Ivan Turkalj iz župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški i Petar Smolić iz župe sv. Ilije Proroka u Orubici.
Biskup ih je pohvalio što su, osluškujući Božji poziv, odlučili odazvati se i krenuti putem svećeništva. Pozvao ih je da učvršćuju svećenički poziv kroz svakodnevnu molitvu, svetu misu i druge sakramente kako bi Božje djelo u njima raslo.
Uslijedio je osobni razgovor sa svakim kandidatom u prisutnosti župnika, u kojem je biskup nastojao provjeriti motive i razloge njihova opredjeljenja za svećeništvo.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 14/11/2014 0
SLAVONSKI BROD, 14. studeni 2014. – Na sastanku održanom u maloj vijećnici županijske uprave zamjenik župana Davor Vlaović i pročelnik…