Provedena edukacija za gerontodomaćice u sklopu projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“

799 0

Autor Udruga Studio B

NOVA GRADIŠKA – Kako bi se osigurala održivost projekta, te ispunili zacrtani ciljevi natječaja, i u konačnici omogućilo našim korisnicama ostanak na tržištu rada i nakon završetka projektnih aktivnosti, četiri su korisnice projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ tijekom svibnja pohađale edukaciju za gerontodomaćice.
Edukacija je provedena u POU AMC Nova Gradiška, gdje su stručni predavači i predavačice upoznali korisnice sa svim potrebnim informacijima vezanima uz obavljanje tog posla. Žene su stekle znanja i vještine koje će koristiti u obavljanju njihovog posla. Nakon provedenih predavanja, korisnice u lipnju čeka pohađanje stručne prakse i polaganje završnog ispita.
Podsjetimo, „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ je projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava, odobren kroz otvoreni trajni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“.
Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Područje provedbe projekta su Općina Vrbje i Općina Davor, odnosno naselja Bodovaljci i Orubica, koje se prema indeksu razvijenosti svrstavaju je najnerazvijenija područja Republike Hrvatske.

Related Post

Peto pokladno jahanje u Bodovaljcima

Autor - 03/02/2017 0
BODOVALJCI – Udruga „Pokladno jahanje“  Bodovaljci  uz potporu Općine Vrbje i sponzora organizira 19.  veljače tradicionalno pokladno jahanje u Bodovaljcima.…

Svjetski dan prve pomoći

Autor - 05/09/2018 0
NOVA GRADIŠKA, 5. rujna 2018. – Tradicionalno u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,…