Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Kurban Bajram

233 0

Autor Požeška biskupija
POŽEGA, 30. srpnja 2020. – Prigodom Kurban Bajrama požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog uputio je akademiku Azizu Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj sljedeću čestitku:
„Kurban Bajram na svoj način sabire u sebi povijest vjere, pokrenute Ibrahimovom – Abrahamovom vjernošću Bogu i predanjem, očitovanim posvemašnjom spremnošću da mu prikaže za žrtvu i vlastitog sina. U toj povijesti imaju posebno mjesto Židovi, kršćani i muslimani, vjernici istih korijena i iskustva duboke životne povezanosti s Bogom. Od srca čestitam Kurban Bajram Vama, Vašim cijenjenim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Hrvatskoj.
Uvjeren sam da okolnosti u kojima slavite Kurban Bajram neće umanjiti njegovu duhovnu snagu, te će se ona očitovati u obiteljskom, prijateljskom i međuvjerskom zajedništvu, posvjedočiti razumijevanjem, poštovanjem i solidarnošću, napose s onima koji trpe zbog koronavirusa, potresa u Zagrebu i okolici ili koje druge nevolje.
I ovom prigodom svjedočim Vam duboko poštovanje, te Vas od srca pozdravljam“, zaključuje biskup Škvorčević.

Related Post

GOSPINO POLJE – Bili Brig

Autor - 08/09/2011 0
Kamenčić marijanskog mozaika Požeške biskupije Preko tri tisuće hodočasnika, uglavnom pješaka, okupilo se 7. rujna, uoči blagdana Rođenja BDM, na…