Biskupijski kamp za mlade u Dubokoj pokraj Velike

509 0

Autor Franjo Samardžić
POŽEGA – U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u blizini Velike, na lokaciji „Duboka“ u Parku prirode Papuk od nedjelje 21. do subote 27. srpnja održan je Biskupijski kamp za mlade. Oslanjajući se na iskustvo kampova u organizaciji SKAC-a i MAGIS-a iz Zagreba, nakana biskupijskog kampa za mlade je ponuditi mladima iskustvo drugačijeg i sadržajno ispunjenog druženja u prirodi pomažući im tragati za Božjom blizinom i osluškivati poticaje njegova Duha za njihov život, osobito u promišljanju pri odabiru životnog poziva.
Dnevni red kampa bio je prožet molitvom, radom i zabavom, a vrhunac svakoga dana bilo je zajedničko euharistijsko slavlje. Tijekom nepunih sedam dana uz 20-ak mladih cijelo vrijeme bili su animatori, među kojima su posebno mjesto zauzeli mladi vjeroučitelji te trojica svećenika – Krunoslav Siroglavić, biskupijski povjerenik za pastoral mladih ujedno i voditelj kampa te Marijan Pavelić i Roko Ivanović, članovi istog Povjerenstva. Tema ovogodišnjeg biskupijskog kampa za mlade na koju se oslanjao sav duhovni program kampa bila je „Učitelju, gdje stanuješ? (Iv 1,38)“, a nadovezala se na ovogodišnji biskupijski križni put mladih.
Boraveći u prirodi, podalje od rutine svakodnevice, mladi su imali priliku iskusiti zajedništvo u radu i molitvi, te tragati za Bogom zajednički i osobno i pronalaziti ga u suživotu s prirodom i drugim ljudima, a napose u sakramentu euharistije i pomirenja. Kroz duhovne razgovore sa svećenicima mladi su dijelili svoje mladenačke probleme i pitanja nastojeći naći odgovore u skladu s Božjim zakonima.
Pozitivni utisci mladih sudionika kampa poticaj su i ohrabrenje za organizaciju kampa za mlade u ovakvom obliku u godinama koje slijede.

Related Post

Autor - 23/06/2019 0
Autor TZ BPŽ SLAVONSKI BROD – Prvi puta u Slavonskom Brodu Klub navijača Dinama Bad Blue Boys Slavonski Brod i…

22. BJELOVARSKI SAJAM

Autor - 08/09/2014 0
BJELOVAR/SLAVONSKI BROD, 8. rujan 2014. – Na 21. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji se održavao od 6. do 8. rujna…