BIVŠI GRADONAČELNIK POTPISAO

692 0

Angažirat ćemo nezavisnu revizorsku tvrtku izvan Nove Gradiške koja će napraviti analizu jer želimo objektivan uvid u stanje gradskog proračuna i tvrtki u vlasništvu Grada- kazao je gradonačelnik Željko Bigović

 

NOVA GRADIŠKA, 6. lipanj 2013. – Željko Bigović, zajedno s zamjenicima Ljiljanom Lukačević i Dariom Banom danas je preuzeo dužnost gradonačelnika Nove Gradiške. Potpisao je zapisnik o preuzimanju dužnosti s bivšim gradonačelnikom Josipom Vukovićem koji mu je uručio dva registratora s izvješćima o planiranim, realiziranim i započetim projektima mjerama i drugim aktivnostima te izvješće o preuzetim obvezama i potraživanjima i izvršenju proračuna do 31. svibnja 2013. godine.

 

Grad u maksimalnom dopuštenom prekoračenju

 

Dobili su i stanje gradskog računa na kome je 588.000 kuna te informaciju da je Grad u prekoračenju u visini od 7, 8 od dopuštenih 8 milijuna kuna. To znači da novi gradonačelnik s zamjenicima nema manevarskog prostora i da će trebati osigurati kvalitetno punjenje gradskog proračuna da bi Grad mogao normalno funkcionirati i raditi. Bivši gradonačelnik je ponudio, kao saborski zastupnik, svoje usluge po pitanju kontakata u Saboru i ministarstvima i kazao da stoji na raspolaganju novom gradonačelniku i njegovim zamjenicima po pitanju svih nejasnoća vezanih za gradsku dokumentaciju i obnašanje njegove dužnosti. Kazao je da će odnos biti korektan, a isto tako misli i novi gradonačelnik.

 

Hoće čist račun

 

-Jučer sam u urudžbeni zapisnik dostavio zamolbu dosadašnjem gradonačelniku gospodinu Vukoviću i zatražio da dostavi popis i preslike svih sklopljenih ugovora, izvješće o svim izvršenjima i plaćanjima iz proračuna Grada Nova Gradiška nakon raspisivanja lokalnih izbora, popis i preslike za cijelo mandatno razdoblje svih ugovora o kreditima, založnim pravima, danim jamstvima, svih izdanih instrumenata osiguranja koja je dao Grad, knjigu izdanih i primljenih mjenica te ispis bruto bilance s danom preuzimanja najkasnije do 31. svibnja.

U toku sutrašnjeg dana pregledat ću što smo dobili od dokumentacije. Ostalu, koja se nije mogla pripremiti tražit ćemo od stručnih službi kako bi izvršili uvid u sve što želimo saznati. Angažirat ćemo nezavisnu revizorsku tvrtku izvan Nove Gradiške koja će napraviti analizu jer želimo objektivan uvid u stanje gradskog proračuna i tvrtki u vlasništvu Grada.

 

Izvršavanje predizbornih obećanja

 

Izvršit ćemo to kao dio predizbornog obećanja ali i zbog nas samih da vidimo gdje smo i od čega krećemo kako bi za četiri godine vidjeli što smo uspjeli napraviti – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

Gradonačelnik Željko Bigović očekuje konstituiranje Gradskog vijeća i kao jednu od točaka na prvoj sjednici najavljuje smanjenje stope komunalnog doprinosa na jedan posto što je također bilo predizborno obećanje jer se želi građanima, kako je naglasio, olakšati legalizaciju stambenih i pomoćnih objekata.

Related Post

Župan neće u Sabor

Autor - 19/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2011. – S obzirom na nespojivost funkcija župana i saborskog zastupnika, župan Danijel Marušić svoj će…