NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

418 0

NOVA GRADIŠKA, 23. kolovoza 2013. – U sklopu prve glazbene večeri NG glazbenog ljeta u prostoru „stare knjižare“ na novogradiškom korzu je 21. kolovoza otvorena izložba kojom su se svome gradu predstavili članovi Foto kluba „F4“.

U ime domaćina pozdravne riječi poklonicima fotografije uputila je Dinka Matijević direktorica Turističke zajednice, s radom Foto kluba upoznao je njegov predsjednik Željko Grganić, potporu njihovom radu dala je magistra Ljiljana Lukačević zamjenica gradonačelnika, dok je izložbu otvorio Davor Gobac, frontman grupe Psihomodo pop koja je bila gost rock večeri kojom su počeli glazbeni sadržaji NG ljeta.

Foto klub broji više od 30 članova, aktivnih je njih 10-ak. Ponosni su u novogradiškom Foto klubu i na 54-ero članova na posebnoj facebook stranici među kojima su i umjetnici iz Slovenije, Dubrovnika i drugih naših gradova. Prema riječima Željka Grganića nadaju se kako će Foto klub u budućnosti imati mogućnost predstaviti i njihove radove. Također im je želja raditi s mladima među kojima postoji zanimanje za fotografiju pa slijedom toga očekuju i veću suradnju sa školama. O postavu ove izložbe Željko Grganić je, među ostalim istaknuo kako se predstavilo 13 autora, a ukupno 24 fotografije govore o njihovim preokupacijama i razmišljanjima.

Valja napomenuti kako su Novogradiščani i njihovi gosti imali priliku razgledati i radove Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška u njihovom izložbenom prostoru, ali biti i akteri night fotosesna u organizaciji Foto Irisa i portala novagra.hr.

 

U glazbenom dijelu programa kojega je na osebujan način, kao i uvijek, vodio Fran Ridjan, nastupila je novogradiška rock grupa „Crna kronika“ i gosti Psihomodo pop iz Zagreba.

 

Related Post

INTERNETSKI FORUM

Autor - 17/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA 17. listopad 2012. – Internetski forum je usluga na Internetu koja omogućava razmjenu mišljenja među sudionicima uporabom web…

U POVODU DANA GRADA

Autor - 10/12/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 10. prosinca 2013. – U povodu Dana grada zamjenica gradonačelnika mr. Mr. Ljiljana Lukačević otvorila je 5. prosinca…