NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

611 0

NOVA GRADIŠKA, 23. kolovoza 2013. – U sklopu prve glazbene večeri NG glazbenog ljeta u prostoru „stare knjižare“ na novogradiškom korzu je 21. kolovoza otvorena izložba kojom su se svome gradu predstavili članovi Foto kluba „F4“.

U ime domaćina pozdravne riječi poklonicima fotografije uputila je Dinka Matijević direktorica Turističke zajednice, s radom Foto kluba upoznao je njegov predsjednik Željko Grganić, potporu njihovom radu dala je magistra Ljiljana Lukačević zamjenica gradonačelnika, dok je izložbu otvorio Davor Gobac, frontman grupe Psihomodo pop koja je bila gost rock večeri kojom su počeli glazbeni sadržaji NG ljeta.

Foto klub broji više od 30 članova, aktivnih je njih 10-ak. Ponosni su u novogradiškom Foto klubu i na 54-ero članova na posebnoj facebook stranici među kojima su i umjetnici iz Slovenije, Dubrovnika i drugih naših gradova. Prema riječima Željka Grganića nadaju se kako će Foto klub u budućnosti imati mogućnost predstaviti i njihove radove. Također im je želja raditi s mladima među kojima postoji zanimanje za fotografiju pa slijedom toga očekuju i veću suradnju sa školama. O postavu ove izložbe Željko Grganić je, među ostalim istaknuo kako se predstavilo 13 autora, a ukupno 24 fotografije govore o njihovim preokupacijama i razmišljanjima.

Valja napomenuti kako su Novogradiščani i njihovi gosti imali priliku razgledati i radove Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška u njihovom izložbenom prostoru, ali biti i akteri night fotosesna u organizaciji Foto Irisa i portala novagra.hr.

 

U glazbenom dijelu programa kojega je na osebujan način, kao i uvijek, vodio Fran Ridjan, nastupila je novogradiška rock grupa „Crna kronika“ i gosti Psihomodo pop iz Zagreba.

 

Related Post

ŠTEDITE VODU

Autor - 05/09/2012 0
Uz redukcije biti će nužno povećati cijenu vode jer Slavča svaki dan zbraja gubitke na vodi koju dobivamo iz Davora…

CRKVA SV. TEREZIJE

Autor - 16/10/2012 0
Nova Gradiška je među najmlađim hrvatskim gradovima, a među ostalim, ponosi se crkvom sv Terezije Avilske, zaštićenim spomenikom kulture, biserom…

Birački spiskovi

Autor - 24/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2012. –  Euroskeptici koji tvrde da je referendum o pristupanju Hrvatske EU bio nelegitiman, navode više…