BLAGDANSKA PAŽNJA HSLS-A

749 0

NOVA GRADIŠKA, 31. prosinac 2012. – U ozračju blagdanskoga darivanja zamjenica župana Ružica Vidaković, predsjednica ŽO HSLS-a, Marija Karlovčan-Subić, predsjednica i Ernestina Straga Šašić,

tajnica novogradiškog Ogranka HSLS-a posjetile su obitelj Čavlina u Ljupini koja ima desetero djece, u dobi od 2 do 17 godina. Sedmero od njih ide u školu, pet u osnovnu i dvoje u srednju, a svi su dobri i uzorni učenici.

Obitelj Čavlina živi u podstanarstvu u trošnoj kučici, a oba su roditelja bez zaposlenja, iako je otac Ivan razvojačeni hrvatski branitelj sa četiri zanimanja. No, unatoč svemu ova skromna obitelj ne zavidi nikome, ne tuži i ništa ne traži, ali svakoga osvaja svojim dostojanstvom, ljubavlju i toplinom zajedništva.

 

Zaboravljeni od svih, a ponajviše od onih koji se zaklinju u skrb o djeci i obitelji, roditelji samozatajno i s ponosom podižu svoju djecu te uz velika odricanja sami grade svoj novi dom, no možda će neki u međuvremenu odrasti i život će ih povesti u nekom drugom pravcu.

Nema sumnje, život obitelji Čavlina bremenit je i protkan velikim odricanjem, a njihov skromni dom baš kao i „betlehemska štalica“ ispunjen je ljubavlju, radošću i vjerom u budućnost. U svom toplom obiteljskom gnijezdu majka Katarina, kada završi sve kućanske poslove i kada svi zaspu, u vrijeme oko ponoći piše pjesme ili uzima u ruke kist i slika „iz duše“ posavske krajolike – široke baš kao i njezino majčinsko srce ispunjeno ljubavlju. Podijelivši radost božićnog darivanja s obitelji Čavlina spoznasmo da je čovjek onoliko sretan koliko je spreman usrećiti druge.

U ozračju božićnih blagdana članice HSLS-a, Ružica Vidaković, predsjednica ŽO, Marija Karlovčan-Subić, predsjednica i Ernestina Straga Šašić, tajnica novogradiškog Ogranka, posjetile su bolesnog stranačkog kolegu Stjepana Čovića, bivšeg gradskog vijećnika i uglednog HSLS-ovca iz Nove Gradiške.

Uz čestitke za božićne blagdane čestitale su mu dan njegova nebeskog zaštitnika Sv. Stjepana, a istodobno i 77. rođendan. U ugodnom druženju i razgovoru prenijele su mu pozdrave svih HSLS-ovaca i poželjele sretnu 2013. godinu i što skorije ozdravljenje.

Related Post

STAV HSLS-a

Autor - 17/01/2014 0
HSLS se protivi zamrzavanju uplata u II. mirovinski stup mirovinske štednje jer novac u tom stupu je osobna imovina građana,…