Akcija HSLS-a „Sam plaćam – sam odlučujem“

496 0

9. lipnja 2011. – Hrvatska socijalno – liberalna stranka održala je konferenciju za novinare u utorak, 7. lipnja 2011. godine, u SLAVONSKOM BRODU, dvorana Udruge HVIDRA, s početkom u 10 sati. Tema: Akcija „Sam plaćam- sam odlučujem“ Na konferenciji su govorili lokalni dužnosnici HSLS-a: Ružica Vidaković, podpredsjednica HSLS-a,

predsjednica ŽV HSLS-a Brodsko-posavske županije i zamjenica župana Brodsko-posavske županije, Marijan Šabić, predsjednik HSLS-a Ogranka Slavonski Brod i županijski vijećnik HSLS-a i Šerif Isaković, podpredsjednik HSLS-a Ogranka Slavonski Brod i županijski vijećnik HSLS-a.

Cilj mirovinske reforme bio je da se uplatama u drugi mirovinski stup ostvare veće mirovine. Zbog pogrešne gospodarske i socijalne politike, umjesto većih, umirovljenici primaju 25% manju mirovinu.

HSLS se zalaže da svi koji sada odlaze u mirovinu po uvjetima iz II. mirovinskog stupa imaju pravo izbora odlaska u mirovinu po uvjetima iz I. mirovinskog stupa.

Stoga će HSLS od 8. do 12. lipnja u 120 gradova u Hrvatskoj organizirati akciju sakupljanja potpisa građana za peticiju s ovim prijedlogom HSLS-a. U Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški na središnjim gradskim trgovima će se u navedenom periodu prikupljati potpisi građana.

Po završetku akcije, peticija s potpisima građana bit će upućena Vladi Republike Hrvatske.

 

Related Post

MLADI HSLS-A

Autor - 09/01/2013 0
Organizacija mladih HSLS-a podržava uvođenje zdravstvenog odgoja u škole jer vjeruje da je dodatno informiranje uvijek u interesu mladih, no…