STARAC OD 84 GODINE BEZ DOZVOLE VOZIO AUTOMOBIL I IZAZVAO PROMETNU NEZGODU

532 0

9. lipnja 2010. – Znakovita su dnevna izvješća Policijske

 uprave brodsko-posavske. Iako govore o kaznenim djelima, prekršajima i nedozvoljenim ponašanjima koja se zakonski sankcioniraju ona su i odraz stanja u društvu. Najviše se krade i to sve što lopovima dođe pod ruku. Razbojstvima po kojima je poznat postao Slavonski Brod posebna su priča. Izvješća koja policija redovito dostavlja, doduše više i ne navodeći inicijale počinitelja prekršaja i kaznenih djela i ne precizirajući mjesto kriminalnog djelovanja, upozoravaju na stanje u nediscipliniranom društvu. Dojam je da se sve veći broj građana ne obazire na kaznene mjere i sankcije i odlučuje na postupke „ako prođe, prođe i policija me ne ulovi. I današnje policijsko izvješće to potvrđuje. Danas je u Štrosmajerovoj ulici prometnu nezgodu izazvao starac sa napunjene 84 godine života i to bez vozačke dozvole.

 

U VRBJU KRAO NAFTU

 

– Jučer od 15 sati do danas ujutro do 6 sati u blizini mjesta Vrbje nepoznati počinitelj je provalio u spremnik za gorivo radnog stroja jednog poduzeća iz Nove Gradiške, a koji je bio parkiran na poljskom putu pored lateralnog kanala. Tom prilikom počinitelj je pokidao lokot na poklopcu spremnika i otuđio oko 70 litara dizel goriva. Policija traga za počiniteljem.

 

ŠUMARIJI UKRAO OGRIJEVNO DRVO

 

– Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje povodom odštetnog zahtjeva Šumarije Nova Gradiška, kojim je utvrdila osnovanu sumnju da je 43-godišnjak s područja općine Cernik počinio kazneno djelo “Krađe“ drvne mase. On je 23. svibnja ove godine u šumskom predjelu kod Nove Gradiške otuđio preko četiri kubna metra ogrjevnog drveta hrasta kitnjaka, koje su djelatnici šumarije prije toga porušili i izrezali na metre. Materijalna šteta je oko 1500 kuna, a koju je 43-godišnjak naknadno platio u cijelosti. Protiv njega slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave za kazneno djelo „Krađe“.

 

VOZIO AUTOMOBIL UNATOČ ZABRANI

 

– Policijski službenici su jučer oko 19 sati u mjestu Dubovac zatekli 36-godišnjaka iz Nove Gradiške, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel Corsa“, zagrebačkih registracija iako mu je presudom prekršajnog suda u Zagrebu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na rok od 4. veljače do 4. kolovoza ove godine. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

 

U DREŽNIKU PSI NAPALI STARCA

 

– Jučer oko 19 sati u mjestu Drežnik ispred mjesnog doma, dva psa vlasništvo 57-godišnjaka napala su 78-godišnjaka, a koji je uslijed izbjegavanja ugriza psa pao na tlo i koljenom udario u asfaltnu površinu. Tom prilikom nije došlo do ugriza psa, a 78-godišnjak je zadobio vidljive ozljede, ali je odbio liječnički pregled. Protiv vlasnika pasa slijedi prekršajni nalog zbog držanja životinja bez nadzora.

 

SUDARILI SE „VOZAČI“ S UKUPNO 158 GODINA ŽIVOTA

 

– Danas oko 8 sati ujutro u Novoj Gradiški u ulici J. J. Štrosmajera u blizini Opće bolnice, 84-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes 200D“ i skrivio prometnu nesreću. S njim u vozilu se nalazila i njegova 81-godišnja supruga. Kretao se vozilom iz smjera juga prema sjeveru i tom prilikom zaobilazio dva osobna automobila parkirana uz istočni rub kolnika, a da se prije toga nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu tako da je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila „KIA Pride“ koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 74-godišnjak iz Nove Gradiške. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Protiv 84-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću i optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Related Post