STARO PETROVO SELO

1154 0

GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE UMIROVLJENIKA

 

U subotu, 4. svibnja, u Starom Petrovom Selu je održana izborna godišnja skupština Udruge umirovljenika ove općine. Nakon pozdrava domovini himnom i minute šutnje za sve umrle članove udruge, nazočne je, u novouređenoj dvorani Hrvatskog pučkom doma, pozdravio predsjednik udruge, Milan Kovačević. Posebno je pozdravio predsjednicu Matice umirovljenika općine Nova Kapela i predsjednicu Matice umirovljenika Brodsko-posavske županije, Ankicu Glivetić, zatim načelnika općine Staro Petrovo Selo, Željka Kočijaševića i njegovog zamjenika, Zdravka Plešu te dosadašnjeg predsjednik Općinskog vijeća, Stanka Mikića. Velikim pljeskom pozdravljen je najstariji član staropetrovoselske udruge umirovljenika, 99. godišnji Stjepan Špoljarić.

 

Nakon usvajanja Dnevnog reda i izbora radnih tijela skupštine, podnesena su izvješća o radu, financijsko i izvješće Nadzornog odbora, iz kojih je vidljivo da je udruga vrijedno i štedljivo radila. Posebno je istaknuto organiziranje tečaja za rad na računalima, za što je pohvaljena uprava staropetrovoselske škole, na čelu s ravnateljicom Zrinkom Dejanović i profesorom Karlom Ivoševićem, voditeljem tečaja te Brodsko-posavska županija.

Udruga umirovljenika vrijedno će raditi i ove godine: organizirati izlete i hodočašća, druženja, voditi brigu o bolesnim i nemoćnim članovima, o nabavci ogrjeva, a u planu je još jedan tečaj za rad na računalu.

Budući da je skupština bila izborna, izabrano je novo vodstvo udruge. Predsjednik i u slijedećem mandatu ostaje Milan Kovačević, dopredsjednik je Ivan Knežević, tajnik Pero Luketić. Izvršni i Nadzorni odbor ostaju u istom sastavu.

 

Skup je pozdravila predsjednika Matice umirovljenika naše županije, Ankica Glivetić, upoznavši umirovljenike sa svim aktvnostima na razini županije i s aktualnostima. Tako ih je izvijestila da je na razini države, odnosno pri Vladi RH, osnovano Nacionalno vijeće umirovljenika i starih osoba, koje će moći pomoći u rješavanju problema svoje populacijske skupine. Podsjetila je Glivetić i na Umirovljenički list, u kojem članovi udruge mogu naći puno korisnih informacija u svezi sa svojim statusom. Naglasila je kako se na razini županije Brodsko-posavske vodi briga o umirovljenicima i na slijedeći način: naime, između 20 županija i grada Zagreba, naša županija je jedina koja je kvalitetno računalima opremila prostore udruga umirovljenika. Skupštinu je pozdravio i načelnik općine, Željko Kočijašević, koji je naglasio veoma dobru suradnju s ovom udrugom, ali je i čelništrvo udruge istaknulo kako su zadovoljni izvanrednom podrškom i sluhom općine za potrebe umirovljenika.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post