Novogradiške odbojkašice startaju u Šibeniku

876 0

13. siječanj 2011. – Odbojkašice ŽOK Nova Gradiške pod vodstvom

svoga zaslužnog trenera Damira Runjaša intenzivno se pripremaju za predstojeće prvenstvo Prve hrvatske lige odbojkašica koje za desetak dana počinje nakon kratke zimske stanke. Osobitih promjena u sastavu nema, ekipa je na okupu i vlada mišljenje da će novogradiške odbojkašice u drugom dijelu za kvalitetne igre koje pokazuju biti nagrađene višim plasmanom na prvenstvenoj tablici.

 

Naime, proljetos su u velikom stilu osvojile naslov prvakinja Druge hrvatske lige polučivši izvanredan plasman u 20 utakmica 20 pobjeda i kroz teški filtar kvalifikacija ušle su u Prvu hrvatsku ligu. Nažalost, u višem stupnju natjecanja imali su puno neprilika. Najviše problema bilo je s povredama igračica pa su se morale zadovoljiti skromnim plasmanom na desetom mjestu. Bile su, što više, na čelu „zlatne sredine“ tijekom natjecanja, ali su u završnici igrajući nekompletne pale za četiri mjesta. Međutim, mala je bodovna razlika između 5 konkurentskih ekipa. Šesta zagrebačka Mladost II ima 20 bodova, sedmi Split 1700 II 18, osmi Rovinj i deveti Zadar 17, a deseta Nova Gradiška 16 bodova. Trener Runjaš vjeruje, uz kompletni sastav i sve zdrave igračice da će u nastavku ponovno biti među prvih pet ekipa 1.HOL, što je za novakinje u prvoligaškom natjecanju vrlo dobar plasman. Bitno je da imaju i dalje veliku podršku publike, koja redovno puni dvoranu, zatim dobru upravu s vrijednim predsjednikom Borislavom Vidošićem i vjerne sponzore. Proljetos su bile bez premca u 2.HOL, kada, kako rekosmo, nisu izgubile niti jedne od 20 ligaških utakmica, dok jesenas u prvoligaškoj konkurenciji teško je postići takav niz jer je i konkurencija daleko veća. Prva utakmica nastavka proljetnog dijela prvenstva je i prvo gostovanje 23. siječnja u Šibeniku…

 

Već na toj utakmici vidjet će se sadašnja stvarna vrijednost ekipe novogradiških odbojkašica. Bit će iznimno teško nakon dugog puta odigrati u visokoj formi, tim više, što Šibenčanke žele pod svaku cijenu uzvratiti Novogradiščankama za poraz na startu jesenskog dijela prvenstva kada su ostavile bodove u Novoj Gradiški. Vjerujemo da će trener Damir Runjaš (na slici) znati odrediti ispravnu taktiku i ponovno nadigrati solidni sastav domaćina i uknjižiti prve proljetne prvenstvene bodove, te početi uspon na prvenstvenoj tablici.

Related Post