Promocija zbirke pjesama Martine Peunić

638 0

autorica: s. Vesna Abramović

STARA GRADIŠKA 9. lipnja 2011. – Predstavljanje zbirke pjesama petnaestogodišnjakinje Martine Peunić iz Donjeg Varoša održano je 8. lipnja 2011. u 18:00 sati u Staroj Gradiški, u zgradi općine (Trg hrvatskih branitelja 1), uz prigodni program. Zbirku koja nosi naslov „Ti si kutija sa zlatom“ izdale su

sestre Klanjateljice Krvi Kristove, Izdavački centar Zajedništvo iz Zagreba, a tiskanje omogućila Zaklada „Marija De Mattias“ Martinina nastavnica hrvatskog jezika i ujedno recenzentica zbirke Ružica Matković pripremila je prigodan program kojemu su uz autoricu Martinu Peunić nazočili njezini roditelji i ostali članovi obitelji, gospodin Velimir Paušić, načelnik Općine Stara Gradiška, Željko Vukelić, ravnatelj Ekonomsko-birotehničke škole u Slavonskom Brodu s nekoliko djelatnika i učenika škole koju Martina pohađa, sestre Klanjateljice iz Zagreba, Okučana i Bosanske Gradiške, brojni mještani među kojima njezini bivši učitelji i kolegice. Nakon pozdrava i uvodnih riječi nastavnice Matković, nazočnima se obratio načelnik Općine, potom s. Cecilija Milković, regionalna poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove, ravnatelj iz Slavonskog Broda. Slijedila je Martina autobiografija, a riječ o knjizi izrekla je urednica zbirke s. Tomislava Kata Ćavar. Riječ zahvalnosti upućena je posebice sestri Mari Župarić, vjeroučiteljici iz Okučana koja je inicirala ostvarenje ovog projekta. Martinina vjeroučiteljica iz Osnovne škole gđa Sanja Vujica progovorila je o Martininim kvalitetama i posebnostima kojima je obogaćivala vjeronaučnu nastavu.

 

Tamburaški sastav obogatio je program zvucima slavonskih melodija, a odabrane pjesme iz Martinine zbirke nazočnima su krasnoslovili učenici iz Stare Gradiške i Okučana te sama autorica. Nazočnima i Martini obratile su se s nekoliko riječi njezine bivši i sadašnje kolegice.

Još nekoliko riječi o knjizi…Sliku za naslovnicu izradio je Kristijan Aleksić, učenik 8. razreda osnovne škole Mate Lovraka iz Zagreba uz mentorstvo prof. Bernardice Mažar.

Program je završio domjenkom uz radosno druženje i međusobno upoznavanje prisutnih. U isto vrijeme, svi koji su kupili Martininu zbirku željeli su i njezin potpis strpljivo čekajući u redu. Sav prihod od prodaje (uz cijenu od 40.00 kn) namijenjen je za pomoć Marininom daljnjem školovanju.

Related Post

DAN LOGORA STARA GRADIŠKA

Autor - 06/02/2017 0
STARA GRADIŠKA – Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnice Sisačko moslavačke županije, obilježava danas zatvaranje logora u Staroj Gradiški.…