BLAGDANSKI DOMJENAK NOVOGRADIŠKOG SDP-A

1271 0

NOVA GRADIŠKA, 30. prosinac 2015. – Gradski odbor SDP-a sinoć je održao tradicionalni blagdanski domjenak na kome su se uz njegove članove na zajedničkom druženju okupili čelnici županijske i općinskih organizacija SDP-a,

ali i prijatelji i partneri. Iako se radilo o prazničkom okupljanju nisu se mogli prešutjeti ni odnosi gradske predstavničke i izvršne vlasti, neusvajanje gradskog proračuna za 2016. godinu i vjerojatni izvanredni izbori.

 

Da će kandidat SDP-a za gradonačelnika biti Vinko Grgić vidjelo se iz obraćanja Tomislava Opačaka koji je kazao: „Imamo kandidata koji je za 54 glasa izgubio prošle izbore. Sada će se dokazati da SDP-ovci stoje iza njega, a i mi izvan Nove Gradiške ćemo pomoći da Nova Gradiška dobije gradonačelnika. Vjerujem da će Vinko biti gradonačelnik“. Uslijedio je pljesak.

 

-Poslije Nove godine nas očekuje jedan veliki posao. Vjerojatno su nam na pragu novi izbori. Trudili smo se da do njih ne dođe. Nažalost, tolerirali smo prvu i drugu godinu odnos prema našim projektima, ali treću više ne možemo. Kažu: „Ako vas netko prvu put prevari nitko nije kriv, ako vas drugi put prevari on je kriv, a ako vas treći put prevari vi ste krivi“. Kao što znate prve godine ovog mandata, nakon lokalnih izbora 2013. godine, bili smo prva oporbena politička stranka koja je dala podršku za proračun, što se u političkoj prošlosti Nove Gradiške nije dogodilo. Podržali smo proračun jer su 99 posto projekata bili naši projekti za koje smo zajedno sa gospodinom Vukovićem lobirali i težili da se oni realiziraju. Prenijeli su se u novu političku situaciju i zato smo ih gurali da se realiziraju na dobrobit svih Novogradiščana. Uvrstili smo još nekoliko naših projekta koji su slijedeće godine u rebalansu bili izbačeni. Slijedeće godine svi su naši projekti opet bili izbačeni. Nakon dvije godine htjeli smo prekinuti tu situaciju, ne za naše osobne interese već u interesu našeg grada i građana. Došli smo do toga da proračun u Gradskom vijeću nije podržan što znači da, ako se do Nove godine ništa ne primijeni, idemo na izbore. Zahvaljujem se na budućoj podršci jer smatram da imamo snage da ove izbore dobijemo – kazao je Vinko Grgić.

 

-Idemo se pripremat za nove izbore. Sve su koalicije dobrodošle ako su u interesu grada i građana. Svi su dobrodošli koji hoće da grad napreduje i koji hoće biti partneri u realizaciji dobrih projekata – kazao je Vinko Gergić odgovarajući na pitanje o mogućim koalicijama.

 

Zorica Popović je u ime Foruma žena pozdravila SDP-ovke koje su u Forumu žena, zahvalila im na doprinosu koji su dale u realizaciji zadatka koje su si postavile.

Related Post

FORUM ŽENA SDP-a

Autor - 22/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 22. rujan 2014. – Članice novogradiškog Foruma žena SDP-a danas su obilježile Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad…