Bogićevljani svečano obilježili blagdan Duhova i Dan općine

1979 0

Autor Franjo Samardžić
GORNJI BOGIĆEVCI, 11. lipnja 2019. – Svečano je bilo u Gornjim Bogićevcima u nedjelju na blagdan Duhova kada su Bogićevljani blagdanskim slavljem obilježili svoju i jednu od najstarijih svetkovina Crkve, te u ponedjeljak kada su na Duhovski ponedjeljak, zajedno sa stanovnicima ostalih mjesta u općini, sa više događanja obilježili Dan općine i 26. obljetnicu njenog postojanja.
U župnoj crkvi svetu misu služio je fra Ivo Brezović, a potom su kod spomenika poginulim hrvatskim domoljubima i spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na one koji su najviše doprinijeli u stvaranju neovisne i slobodne Hrvatske.
I ove godine okupili su se u Gornjim Bogićevcima brojni uzvanici. Uz brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, bili su Velimir Paušić, Aca Vidaković i Velimir Žakić, općinski načelnici u Staroj Gradiški, Okučanima i Cerniku, predstavnici udruga i društava, te gospodarstvenici. Došli su i prijatelji iz općine Sunja i općina Dobretići i Jajce iz BiH.
Pod predsjedanjem Stipe Šugića održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je vodila Mara Klarić. Predsjednik općinskog vijeća svima je zaželio dobrodošlicu i zahvalio na dolasku, a potom je riječ dao načelniku Pavi Klariću koji je govorio o naporima koje ulagala općinska uprava u proteklih godinu dana na unapređenju uvjeta života i zadovoljavanju potreba stanovništva, te projektima koji su u fazi realizacije ili se planiraju. Govorio je i odlasku mladih i problemima koji ovu općinu opterećuju kao i cijelu Slavoniju, ali i pozitivnim pomacima koji se u posljednje vrijeme u tom smislu događaju. Na početku izlaganja pohvalio je rad djelatnika u općinskoj upravi jer, kako je naglasio, da nije njih ne bi se realizirali planovi i projekti koje je usvajalo Općinsko vijeće. Naveo je pritom projekte u oblasti komunalne infrastrukture, govorio o dobroj suradnji sa susjednim općinama i općinama iz BiH, nastavku arheoloških istraživanja na lokalitetu Ivanovac i njegovom turističkom potencijalu. Istaknuo je suradnju s Vladom RH i Brodsko-posavskom županijom i svima zahvalio.
Dobru suradnju potvrdili su župan Danijel Marušić, Velimir Paušić i predstavnici prijateljskih općina iz BiH.
Povodom obilježavanja Dana općine Plaketu su dobili MARKO HUMLJAN (posmrtno) za nesebičnu pomoć u razvoju sporta , posebno šaha na području općine Gornji Bogićevci i radu u Šahovskom klubu „Bedem“ i MLADEN MIKOILČEVIĆ za nesebičnu pomoć u razvoju sporta, a posebno nogometa na području općine Gornji Bogićevci i šire.
Načelnik Pavo Klarić i predsjednik Općinskog vijeća Stipo Šugić Plakete su uručili Dubravki Humljan, supruzi Marka Humljana, a u ime Mladena Mikolčevića Plaketu je primio Željko Klarić.

Ni ove godine nisu izostali sportski susreti i večer folklora uz tradicionalno druženje i pečenog vola.

 

 

Related Post