Božićni kadetski turnir

430 0

 

 

21. prosinac 2011. U organizaciji Šahovskog kluba

«Posavac – Festung» u Ruščici održan je 11. Božićni kadetski turnir «Božić 2011.» na kojem je nastupilo 16 kadeta. Igrano je po Bergerovom sustavu svatko sa svakim 15 kola Swiss-Manager. Turnir će se vrednovati za Nacionalnu rejting listu. Na turniru je odigrano 120 partija. Sudac turnira je bio Mato Opačak NA, a zamjenik Petar Lovrić CCA. Prvo mjesto osvojila je Brigita Hiller (13,5), drugo Benjamin Grgurević (12,5), treće Jurica Tokić (12,5), četvrto Ivan Rakić (12), peto Lucija Grgurević (11,5) itd, svi članovi domaćeg kluba. Za prvo , drugo i treće mjesto dodijeljena su odličja, koje je uručio predsjednik ŠK Posavac Mato Opačak. Na kraju turnira domaćin je priredio domjenak za sve sudionike turnira. ŠK Posavac do sada je održao 237 turnira gdje je nastupalo 5.768 igrača. Na slici: troje najuspješnijih kadeta na Božićnom turniru.

 

 

BLAGDANSKO OKUPLJANJE

Svoje 14. blagdansko okupljanje priredili su članovi ŠK Posavac iz Ruščica i ŠKI Hvidra-Brod, gdje je izvršena analiza ovogodišnjeg učinka. Tijekom 2011.godine bilo je uspjeha i poraza, ali što je zacrtano sve je odrađeno. Međutim, u idućoj 2012. godini klub čeka težak i odgovoran posao jer se dobilo povjerenje iz HPO Zagreba za organizaciju 12.svjetskog prvenstva invalida u šahu koje će se održati u Splitu.

 

Ljubitelji šaha Brodsko-posavske županije i šire regije znaju da ŠK Posavac-Festung iz Ruščica je najbolje ustrojeni amaterski organiziran klub na ovim prostorima te da mu zavide i mnogi prvoligaši. Na kraju je predsjednik kluba Mato Opačak zaželio svima Sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu 2012.

 

BLAGDANSKI SKUP UDVDR-a

Blagdansko druženje za svoje članove i goste upriličila je i gradska Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Tijekom 2011. godine slavonsko-brodska podružnica ostvarila je sve zacrtano planom i programom. Najstarija dragovoljačka udruga u gradu i najbrojnija bila je tako i ove godine vrlo aktivna. Brodska Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i u 2012. godini će, kako je istaknuto, nastaviti s okupljanjima branitelja i zastupati njihove interese. Dodatan trud će se u idućoj godini uložiti i u uređenje prostora na Poloju. Na kraju je predsjednik UDVDR grada Broda, prof. Ivica Kolakovski, zaželio svima čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu 2012. godinu.

Related Post