Derbi u Cerniku bez pobjednika

494 0

2. listopad 2011. – Danas je u Cerniku odigrana derbi

utakmica gdje su se sastale do sada dvije nepobijeđene momčadi, vodeći BSK iz Bijelog Brda i domaća Mladost. Utakmica je završila neodlučno – 1:1 (0:1). Bila je to kvalitetna utakmica, obostrano borbena i terenski pretežno izjednačena igra sa mnogo prilika na obje strane. Međutim, Mladost je imala daleko više prilika tijekom cijele utakmice, kao ona Kumićeva već u 6. minuti kada je lopta prošla tik lijeve vratnice ili Bobanova samo minutu kasnije kada ga je sjajno poslužio Kumić, ali je Boban i odviše čekao pa je obrana BSK otkronila opasnost. Igra u prvih 15 minuta odvijala se gotovo cijelo vrijeme pred golom BSK-a, a Cerničani su stvarali priliku za prilikom. Najveća je bila u 18. minuti kada je Vlaović u trku predriblao 3 igrača gosta i ujurio u kazneni prostor i kada se spremao opucati na gol, jer je bio u idealnoj poziciji, ruši ga Rakić, obrambeni igrač BSK-a. Iako je kazneni udarac bio očit, što su vidjeli svi na igralištu i gledalištu, sudac Lučić iz Vinkovaca nije dosudio najstrožu kaznu, koja je bila očigledna. Cijelo gledalište je žestoko protestiralo, ali je sudac ostao pri svojoj odluci. Taj događaj dosta je utjecao na moral igrača Mladosti što se vidjelo po tome jer je od tada gost izveo nekoliko opasnih napada, dok su igrači iz Cernika, rekli bi, bezvoljno intervenirali. Naime, događaju se u nizu pogreške, kao ona u 25. minuti kada gosti dolaze u vodstvo. Akcija BSK-a išla je po lijevoj strani, na oko bezopasna, obrana Mladosti nije reagirala na brzi prodor po boku, dvojica napadača BSK-a Vratović i Prijić, izmijenili su dupli pas, vratar Kao, pošto nije bilo obrambenih igrača, ostavši sam, izlazi predaleko, Vratović ga obilazi i dodaje do Prijića koji bez teškoća plasira loptu u praznu mrežu. Mladost je imala 5 minuta kasnije priliku za izjednačenjem kada je Vlaović izveo slobodni udarac sa oko 25 metara iskosa, lopta je bila upućena na drugu vratnicu, vratar i igrači su ostali kao ukopani, a lopta samo za par centimetara odlazi u gol-aut. Nakon vodećeg pogotka gosti igraju na sigurno, razvlače igru od boka do boka i tako na širokom prostoru ostavljaju Cerničane. Ipak, kada se igrala sudačka nadoknada Lukšić je bio u ogromnoj prilici. Dobio je loptu na oko metar od gola na glavu, snažno je pucao,ali je pogodio vratara koji je bio pred njim, a pošto je bio sam mogao je birati bilo koji kut. Tako je poluvrijeme završilo vodstvom BSK-a (1:0).

U nastavku su Cerničani počeli vrlo energično, napadački, vrlo borbeno i nije čudno što su nakon svega 3 minute izjednačili. Udarac iz kuta izveo je Vlaović, snažno udarena lopta dolazi do Lukšića koji se iskupio za prethodni promašaj i sada je vrlo efektno reagirao i glavom loptu smjestio u mrežu za izjednačenje – 1:1. Od tada Mladost dominira terenom, igra brzo, borbeno i pod navijanjem navijača izgledalo je da će svaki čas domaća momčad doći u vodstvo. Stvaraju se prilike, kao onaj solo prodor Akmačića u 55. minuti ili Videcova koji je samo minutu kasnije po desnom krilu predriblao čak 4 igrača, ali gosti u zadnji čas izbijaju u korner. Zanimljivo, Mladost ima čak 4 kornera u nizu jer se gosti čak sa 7 igrača u golu žestoko brane. Međutim gola nem. Tada Mladost ima apsolutnu nadmoćnost i niz prilika ali nema završnice, dijelom radi neefikasnosti, ali i zbog toga jer se BSK branio, što do sada nismo vidjeli – cijelim „autobusom“ igrača u vratarevom prostoru. Tada je Mladost morala povesti jer je bila apsolutno bolja i terenski nadmoćnija, ali nije se moglo doći do gola. Od desetak prilika nije bilo realizacije. Trener Terzić je morao izmijeniti ključnog kreatora napada Miljenka Kumića zbog povrede već u poluvremenu sa Đakovićem, koji je u jednom duelu bio također povrijeđen, ali je izdražao do kraja. Jurić je zamijenio Videca, a Dubravac pred kraj Jelančića. Do kraja utakmice Mladost je imala više od igre, nizala je desetak prilika, ali nije bilo završnice, pa je utakmica završila podjelom bodova, kojim u konačnici su zadovoljne obje momčadi jer su zadržale nepobjedivost i nakon 7. kola. Međutim, po prilikama i terenskoj inicijativi Mladost je bila bolja i pobjedu je trebala izboriti, tim više, što joj nije dosuđen očigledni kazneni udarac, koji bi sasvim sigurno usmjerio utakmicu u drugom pravcu.

 

Mladost je danas igrala u sastavu: Kao 7, Videc 7 (od 71. Jurić -), Kalić 7, Jelančić 7 (od 82. Dubravac -), Vlaović 7.5, Lukšić 7.5, Akmačić 7, Mulac 7.5, Boban 7.5, Martinović 7, Kumić 7 (od 46. Đaković 7), uz trenera Dinka Terzića. Igrač utakmice bio je Ivica Lukšić.

 

Na slici: Prizor s utakmice u Cerniku.

Related Post