BOSANAC „ZALUTAO“ U SHENGENSKI PROSTOR: Imao hrvatsku putovnicu, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu na ime druge osobe

593 0

STARA GRADIŠKA – Dana 30. kolovoza 2018. godine policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom BiH,kojeg sumnjiče za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Naime, osumnjičeni je dana 29. kolovoza godine u 19,35 sati, pristupio izlaznoj graničnoj na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kao putnik u automobilu austrijskih registarskih oznaka, s kojim je upravljao 28-godišnji srpski državljanin.

Izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno je da je za 34-godišnjim državljaninom BiH, od strane Norveške, izdano upozorenje u Shengenskom informacijskom sustavu o zabrani ulaska i boravka u shengenskom prostoru.

Izvršenim pregledom vozila, u suradnji s djelatnicima carine, u pretincu suvozača pronađene su krivotvorene isprave: hrvatska putovnica, osobna iskaznica i vozačka dozvola, s fotografijama osumnjičenog, ali na ime druge osobe.

U provedenom prekršajnom postupku, 34-godišnjaku su naplaćene zakonom određene novčane kazne, a u upravnom postupku, istome je određena zabrana ulaska i boravka u Evropskoj uniji u trajanju od 1 godine. Poradi počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, policija protiv njega podnosi i odgovarajuću kaznenu prijavu.

Related Post

ŽUPAN ORGANIZIRAO PRIJEM

Autor - 22/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 22. srpanj 2014. – Plesačice i plesači Športskog plesnog kluba Astra, osnovanog početkom 2014. , posjetili su danas…

Autor - 03/01/2019 0
Autor Franjo Samardžić Na današnji dan, akcijom izvedenom 3. siječnja 1992. godine, naša vojska oslobodila je Širince i učvrstila je…