OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA: dr. Tajana Milanović-Robina voditeljica je Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje

2379 0

Autor Franjo Samardžić

Kao novi odjel u Bolnici za nekoliko mjeseci u prostoru sadašnje ginekologije

otvorit će se Respiracijski centar

NOVA GRADIŠKA, 30. kolovoza 2018. – Dr. Tajana Milanović-Robina, trenutno na funkciji pomoćnice ravnatelja za kvalitetu, voditeljica je Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zamijenila je dr. Lidiju Dubovski-Pavić. Na konferenciji za novinare, koju je sazvao ravnatelj dr. Josip Kolodziej da bi predstavio novoimenovane voditelje bolničkih odjela, govorila je ustroju, radu i novinama koje se spremaju na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

-U lipnju je nakon natječaja došlo do promjene na Odjelu anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja. S obzirom da smo mali odjel kod nas su te promjene gotovo beznačajne jer smo izuzetno ovisni jedni o drugima. Kod nas se najviše ističe timski rad.

Uz odjel imamo ambulantu za bol i ambulantu za prijeoperativne preglede. Imamo pet specijalista i dvoje specijalizanata, dvoje kolega su na početku specijalizacije, jedna kolegica je pri kraju specijalizacije i očekujemo da će doći krajem ove godine.

U počecima smo osnivanja jednog dijela novoga odjela koji bi bio pandam kroničnom liječenju respiratorno ugroženih bolesnika, dakle kroničnih bolesnika. Bio bi to tzv. respiracijski centar o kome ćemo više govoriti u dogledno – kazala je dr. Tajana Milanović-Robina.

-Respiracijski centar će biti u prostoru sadašnje ginekologije. Respiratore smo već nabavili iz sredstava Ministarstva. Radi se o tri respiratora koje ćemo kroz nekoliko mjeseci staviti u funkciju i tako osnovati još jedan novi odjel- dodao je ravnatelj dr. Josip Kolodziej.

Nova voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje odgovarajući na pitanja novinara govorila je problemu nedostatka anesteziologa u zdravstvu uopće, te povećanom angažiranju tijekom ljeta zbog prometnih nesreća na autocesti.

-Dosta je velik odlazak liječnika iz Hrvatske, a prema nekim izračunima Hrvatske liječničke komore najveći je odljev anesteziologa. Mi se nekako uspijevamo održati. Ponosni smo da uz velik broj specijalizanata u našoj ustanovi od kojih je troje na Odjelu anestezije. To nas čini vrlo sretnima, a imamo i zainteresiranih kandidata koji nam dolaze na praksu i obilaske tako da postoji nada da nećemo imati te probleme u budućnosti.

Uobičajeno je da tijekom ljetnih mjeseci imamo više posla zbog položaja grada i same bolnice i većeg prometa na autocesti. Na svu sreću ove godine nije bilo većih nesreća.

Ističem timski rad ne samo na mom odjelu, nego uopće između kolega pedijatara, internista, osobito kirurga. Svi jedni drugima priskačemo u pomoć kada to treba – kazala je dr. Tajana Milanović-Robina i dodala da se, što se tiče transporta prema ustanovama više kategorije, sve odvijalo u najboljem redu.

Related Post