BRODSKO-POSAVSKA POLICIJA: Tridesetak prometnih nesreća u posljednjih desetak dana

781 0

Policija će tijekom nadolazećeg vikenda pojačano provoditi preventivno-represivne radnje, pogotovo u noćnim satima kontrolirajući vozače s naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ali i vožnju nepropisnim brzinama

Još jedna prometna nesreća zbog neprilagođene brzine

Na području općine Oriovac, 24. siječnja, oko 10,15 sati, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo jer 47- godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (kolnik djelomično prekriven nakvašenim snijegom), uslijed čega je u jednom trenutku izgubila nadzor nad vozilom te prešla na suprotnu stranu kolnika udarivši u metalni stup rasvjete. Vozačica je lakše ozlijeđena te policija protiv nje podnosi prekršajnu prijavu.

Fizički nasrnuo na 82-godišnjaka

U blizini graničnog prijelaza Stara Gradiška, 24. siječnja, oko 18 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 82-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka stojeći u koloni vozila, krenuo je s vozilom unazad. Prilikom kretanja unazad, vozilo 82-godišnjaka je udarilo u osobni automobil karlovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 71-godišnji vozač.

Nadalje, zbog nesuglasica oko prometne nesreće, 43-godišnjak koji je bio suvozač u osobnom automobilu oštećenog u prometnoj nesreći, fizički je nasrnuo na 82-godišnjaka. Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Nastavlja se pojačani nadzor u prometu

U nastavku pojačanih aktivnosti i nadzora u prometu, policija će tijekom nadolazećeg vikenda pojačano provoditi preventivno-represivne radnje, pogotovo u noćnim satima kontrolirajući vozače s naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ali i vožnju nepropisnim brzinama, kao najčešćim uzročnicima tridesetak prometnih nesreća koje su se dogodile u posljednjih desetak dana na području Policijske uprave brodsko-posavske.

Related Post