BRODSKO-POSAVSKA POLICIJA U STAROJ GRADIŠKI OBILJEŽILA DAN POLICIJE

2435 0

Uz pomoć Europske unije u Staroj Gradiški je izgrađena najmodernija policijska postaja u kojoj će raditi pogranična policija. Vrijednost zgrade je oko 18 milijuna kuna

 

STARA GRADIŠKA, 27. rujna 2016. – Općina Stara Gradiška danas je bila domaćin obilježavanja Dana policije Policijske uprave brodsko-posavske. Položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Stara Gradiška, a u crkvi sv. Mihaela Arkanđela služena je sveta misa. Održana je pokazna vježba specijalne policije i prezentacija policijske opreme i tehnike.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i njihovi gosti imali su prigodu razgledati novoizgrađenu zgradu koja će pograničnim policajcima Pogranične policije Stara Gradiška biti na upotrebu dana narednih dana.

Tradicionalno su u povodu Dana policije dodijeljena priznanja Policijske uprave brodsko-posavske zaslužnim građanima i policijskim službenicima koji su u proteklih godinu dana dali doprinos u unapređenju sigurnosti i zaštiti građana i njihove imovine.

Pročitana su i imena policajaca poginulih u Domovinskom ratu i time im još jednom odana počast na žrtvi koju su dali za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku.

-Kao i prethodnih godina Dan policije obilježavamo u drugoj Općini s ciljem da svi stanovnici našeg područja, posebno djeca, imaju priliku vidjeti pokaznu vježbu interventne jedinice policije kao i opremu s kojom raspolažemo, te kako radimo na dobrobit i sigurnost građana, najviše djece.

Razgledali smo novi prostor Policijske postaje s najboljim uvjetima za naše djelatnike. Treba zahvaliti Velimiru Paušiću, načelniku općine i Općini Stara Gradiška koja je darivala zemljište Ministarstvu unutarnjih poslova. To je velika stvar. Uz pomoć Europske unije izgrađena je najmodernija policijska postaja u kojoj će raditi pogranična policija. Vrijednost zgrade je oko 18 milijuna kuna. Trenutno smo u fazi preseljenja, a potrebne dozvole dobit ćemo za nekoliko dana kada će biti službeno useljenje- kazao je Ante Zovak, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske.

-Prije godinu dana smo rekli da će nam biti čast da se Dan policije održi u Staroj Gradiški jer je to ujedno i Dan općine Stara Gradiška.

Mogu reći da se policajci pogranične policije vraćaju kući. Iz Stare Gradiške otišli su 1998. godine. Nadam se da će u društvenom životu dolazak 150 pograničnih policajaca puno značiti za Staru Gradišku jer očekujem da će i oni u njemu sudjelovati. Sve ovisi o državi i obnovi državnih stanova koji su prazni. Država u Staroj Gradiški ima 193 stana, nešto je dodijelila, a pedesetak je prazno i trebaju obnovu. Nažalost stanovi su uništeni i očekujem da će biti obnovljeni. Radi se o tri zgrade neposredno uz policijsku postaju. Kada se mladom policijskom službeniku ponudi obnovljen stan za 200 kuna najma očekujem da će razmišljati da se dosele, a to bi onda značilo puno za život u Staroj Gradiški -kazao je općinski načelnik Velimir Paušić.

Related Post