BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

699 0

Slavonski Brod 12. travnja 2016. – Ugovore o zakupu lovišta potpisali su danas, župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije i predstavnici 20 lovačkih udruga s njenog područja u prostorijama županijskog Lovačkog saveza.

Zbog niza problema nastalih zbog nepravilnosti u Zakonu o lovstvu, a za čija je rješenja, po riječima predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka, najzaslužniji upravo župan Marušić, s potpisivanjem ugovora kasnilo se godinu dana, čime je nanesena nepovratna šteta lovstvu i lovcima na ovim područjima. No, unatoč problemima, ugovori o zakupu lovišta konačno su danas potpisani i to na razdoblje od deset godine. Ugovorima su definirana prava i obveze korisnika, te se tako između ostaloga navodi kako su lovozakupnici prilikom lova obvezni provoditi lovnogospodarsku osnovu poštujući zakon i lovačku etiku, te provoditi mjere zaštite prirode koje su u interesu očuvanja prirodnih staništa i divlje flore i faune te zaštite biološke raznolikosti. Također, lovištem u zakupu moraju gospodariti na način koji doprinosi razvoju lovnog gospodarstva, te tako i gospodarskom razvoju Županije.

Uz ugovore s lovačkim udrugama, župan Marušić, s predsjednikom HLS Đurom Dečakom, potpisao je danas i Sporazum o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova. Ovim Sporazumom županija se obvezuje sa svakim pojedinačnim lovoovlaštenikom potpisati ugovor o zakupu lovišta za razdoblje od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2026., dok Hrvatski lovački savez potvrđuje da im je financijski sposoban jamčiti za njihove preuzete obveze. Uz Marušića i Dečaka, na današnjoj svečanosti okupljene su pozdravili i saborski zastupnik Davor Vlaović i predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije Mato Grgić.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 10/06/2016 0
SLAVONSKI BROD – 8. lipnja 2016. godine u prostorijama Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije potpisano je preostalih pet ugovora o produljenju…

DAN CIVILNE ZAŠTITE

Autor - 01/03/2016 0
Slavonski Brod 29. veljače 2016. – Povodom predstojećeg Dan civilne zaštite, danas su se u Velikoj vijećnici županijske uprave sastali…