BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

288 0

Slavonski Brod. 21. studenog 2016. – Učenici trećih razreda Osnovne škole „Mato Lovrak” iz Nove Gradiške, posjetili su danas Brodsko-posavsku županiji, te se susreli sa županom Danijelom Marušićem i njegovim suradnicima.

 

Višegodišnja je praksa, da županiju posjete učenici nekih škola s njenog područja i iz prve ruke saznaju više o funkcioniranju područne (regionalne) samouprave, jer upravo je to dio nastavnog gradiva trećih razreda kroz koji učenici upoznaju svoj uži i širi zavičaj.

 

Skrb o školama, tekuće i investicijsko održavanje, obnova i rekonstrukcija i izgradnja škola i školskih sportskih dvorana samo su dijelom područja o kojem skrbi Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu, pa je tim povodom današnjem prijemu učenika u Velikoj vijećnici nazočila i v.d. pročelnice Anica Vukašinović koja je mališanima rado odgovorila na sva postavljena pitanja iz ovog resora.

 

Učenike je ipak najviše zanimalo kako se postaje župan i koje su njegove dužnosti i ovlasti, pa im je župan Marušić ukratko pojasnio sve prednosti i mane ove funkcije. Na današnjem sastanku bilo je pitanja i za učenike, poput broja gradova u našoj županiji, broja općina i slično, na koja su učenici odgovarali precizno pokazujući zavidnu razinu znanja o ovoj tematici, no ovaj susret bio je prigoda i za stjecanje dodatnih spoznaja.

Related Post

TUKLI SE DRVENIM PALICAMA

Autor - 12/11/2010 0
BUKOVLJE 12. studeni 2010. – Nakon što je zaprimljena dojava o tučnjavi u Bukovlju, policijski službenici su upućeni na mjesto događaja.…