Brodsko-posavska županija : Još jedan pozitivni nalaz na koronavirus, ukupno petnaesti

1348 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 7. travnja 2020. – Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđen je 1 novi pozitivni nalaz na koronavirus COVID-19. Radi se o osobi koja je bliski kontakt već ranije zaražene osobe. Piše to u današnjem priopćenju Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije.
-U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 15 pozitivnih slučajeva od kojih je jedna osoba ranije preminula.
U karantenskom objektu do sada je bilo ukupno 19 osoba smješteno u samoizolaciju od kojih je 9 osoba napustilo karantenski objekt po isteku 14 dana samoizolacije. Trenutno se u karantenskom objektu nalazi 10 osoba.
HGSS Stanica Slavonski Brod na adekvatan je način pripremila jedno svoje vozilo koje će ubuduće služiti za prijevoz osoba u karantenu na siguran način, s obzirom da takav prijevoz ne smiju obavljati djelatnici Zavoda za hitnu medicinu niti sanitetski prijevozi Domova zdravlja.
Nacionalni Stožer civilne zaštite izdao je danas upute odnosno uvjete za rad tržnica koji će biti proslijeđeni svim lokalnim jedinicama radi utvrđivanja mogućnosti njihovog ispunjavanja. Po prikupljanju očitovanja i podataka od lokalnih jedinica, županijski će Stožer civilne zaštite iste proslijediti nacionalnom Stožeru CZ kako bi se odobrio rad onih tržnica u lokalnim jedinicama koje ispunjavaju propisane uvjete.
Županijski stožer civilne zaštite danas je zatražio od PU Brodsko-posavske da svoja 2 šatora (Alaska) stave na raspolaganje Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu za potrebe trijaže i tretmana COVID-19 pacijenata ispred COVID-2 odjela brodske bolnice- navodi se u priopćenju.

Related Post