Brodsko-posavski policajci bez milosti prema alkoholiziranim vozačima: Rekorder napuhao 3,69 promila

989 0

Nakon besplatnog triježnjenja  pet vozača otišli  s prekršajnim prijavama u džepu.

SLAVONSKI BROD, 14. svibnja 2019. – U okviru provođenja pojačanih nadzora u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i recidiviste, brodsko-posavski policajci nemaju milosti prema alkoholiziranim vozačima.

Tako su i prošli vikend, između ostalih iz prometa isključili, zadržali na otriježnjenju i kaznili vozače u slijedećim slučajevima (izdvojeni slučajevi s većim koncentracijama alkohola u organizmu):

Dana 11. svibnja, u Postaji prometne policije Slavonski Brod na otriježnjenju je zadržan 38-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2.04 promila alkohola u organizmu, a u Policijskoj postaji Nova Gradiška na otriježnjenju je zadržan 24-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 1.96 promila alkohola u organizmu.

Dana 12. svibnja, u 15.20 sati, u Slavonskom Brodu, Dudinjak, u prometu su zaustavili 54-godišnjaka koji je u organizmu imao 3.69 promila, a dana 13. svibnja, u 0.45 sati, na otriježnjenju je zadržan 47-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom (također u Slavonskom Brodu), s 2.90 promila alkohola u organizmu.

Protiv alkoholiziranih vozača policijski službenici podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Dana 12. svibnja, oko 5.10 sati, u Splavarskoj ulici, u Slavonskom Brodu, 23-godišnjak je upravljajući motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i s 1.14 promila alkohola u organizmu, zbog ne držanja strane kretanja, sletio na travnatu površinu, udario u rasvjetni stup, te zajedno sa 23-godišnjim putnikom, koji pritom nije na glavi imao zaštitnu kacigu, pao na biciklističko pješačku stazu. Obojica su teško ozlijeđeni, te zadržani u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 23-godišnjeg vozača motocikla podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Related Post