BROJNI PROJEKTI U OPĆINI REŠETARI: Otvorili vrtić u Adžamovcima , a u Rešetarima grade novi sa jaslicama

1504 0

REŠETARI, 30. kolovoza 2019. – Potpisivanje ugovora o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta u Rešetarima vrijednog 5,2 milijuna kuna, a potom u Adžamovcima otvaranje područnog odjela Dječjeg vrtića Čarobni svijet, općinski načelnik Zlatko Aga govori iskoristio je kao priliku da govori o projektima koji se ove godine provede ili su u fazi pripreme za realizaciju na području općine.
-U tijeku je javni natječaj za dogradnju i adaptaciju doma DVD-a Rešetari i vatrogasne spremnice., a u cilju podizanja na višu razinu sigurnost i zaštitu od požara. Očekujemo otvaranje javnih ponuda 2. rujna, a krajem rujna, kada prođu svi žalbeni rokovi, potpisivanje ugovora so izvođenju radova. Dom će bit višenamjenski i osim za potrebe vatrogastva koristit će ga i mještani za druge namjene i potrebe.
Započeli smo s radovima izgradnje dječjeg vrtića u Rešetarima u vrijednosti 10 milijuna kuna. Zemljane radove izvodi tvrtka Vlatmont. Uz reciklažno dvorište provodimo i EU program „Zaželi“u vrijednosti 5 milijuna kuna u kojem zapošljavamo tridesetak žena koje skrbe za oko dvjestotinjak korisnika, starijih i nemoćnih osoba.
Možemo reći da ćemo u izgradnju društvene infrastrukture i projekte uložiti preko 30 milijuna kuna od kojih je 90 posti nepovratnih financijskih sredstva , a 10 posto su naša vlastita sredstva. Na taj način će u općini Rešetari u cijelosti biti izgrađena i uređena komunalna infrastruktura. Svi projekti će biti završeni za godinu i pol dana.
Još uvijek smo u fazi izgradnje aglomeracije Nova Gradiška – Rešetari – Cernik . Nedavno smo uložili 42 milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu cijele općine . Sva naselja su dobila vodu, kanalizaciju i u ovom trenutku smo zajedno sa gradom Nova Gradiška i dijelom općine Cernik u provedbi javne nabave pročistača otpadnih voda koji bi trebao biti izgrađen u Novoj Gradiški gdje bi se otpadne vode pročišćavale i dobivala bi se čista tehnološka voda. Ukupna vrijednost pročistača iznosi 50 milijuna kuna.
To su vrlo bitni i značajni projekti. Općina Rešetari bori se kvalitetno i ciljano radi na realizaciji svih projekta. Očekujemo da ćemo vrlo brzo biti općina, što se tiče komunalne i društvene infrastrukture, na visokoj razini.
Uz pomoć Ministarstva demografije otvaramo izdvojeni dječji vrtić u Adžamovcima. Objekt je bio nekadašnja škola i dobili smo ga od Brodsko-posavske županije. Pohađat će ga djeca koja s istočnog dijela općine koja gravitiraju OŠ „Vladimir Nazor“. U novom vrtiću koji se gradi u Rešetarima će se osigurati 105 mjesta, a u njemu će biti i jaslice.
U fazi smo javne nabave izgradnje, dogradnje i uređenja doma u Adžamovcima, dograđuje se općinska upravna zgrada, a u pripremi je dogradnja zgrade OŠ „Ante Starčević“ i izgradnje nogostupa u Rešetarima. Dosta i kvalitetno radimo i pripremamo i niz drugih dokumentacija za projekte koje planiramo u idućem razdoblju kandidirati – kaže Zlatko Aga.

Related Post