CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE

753 0

POŽEGA, 8. rujan 2014. – Pred početak nove školske godine, 7. rujna Caritas Požeške biskupije organizirao je podjelu knjiga školskoj djeci iz obitelji nastradalih u poplavi koja je prošlog mjeseca svibnja zahvatila pleternički Gradac.

Tom prigodom požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Gorana Lukića posjetio je Pleternicu gdje je u župnom domu organizirana podjela knjiga okupljenim obiteljima. Biskup je roditeljima kazao da Caritas nastavlja pratiti poplavljene obitelji s pomaganjem u okviru svojih mogućnosti te da će platiti 111 kompleta školskih knjiga djeci iz poplavljenih obitelji. Istaknuo je da Biskupija time želi iskazati osjetljivost za njihovo stanje, posvjedočiti im svoju blizinu i promicati evanđeoske međuljudske odnose koji nadilaze materijalni dar koji primaju. Nazočnoj školskoj djeci biskup je kazao da je ovaj susret svojevrsni školski sat o daru kao dubokoj sastavnici našeg života, u kojem smo se nezasluženo pojavili te naglasio kako je važno da ona rastu u spremnosti biti dar za druge ljude i tako u školi i drugdje ostvarivati odnose plemenitosti. Pripomenuo je kako će knjige koje primaju biti teške u torbama na njihovim ramenima ali je poželio da im budu lagane u rukama kad budu iz njih učili i napredovali u znanju. Potom su Caritasovi djelatnici Ivica Grgić i Miroslav Peroutka podijelili roditeljima školske knjige za njihovu djecu.

 

Ovih dana Caritas Požeške biskupije osigurao je školske knjige i za djecu u obiteljima slabijeg imovinskog stanja i u drugim dijelovima biskupije, ukupno 80 kompleta knjiga. To je osigurao sredstvima dobivenim od akcije prikupljanja starog papira, korizmenim darom vjernika i doprinosom Hrvatskoga Caritasa.

Related Post