PREMINUO MILIVOJ KNEŽEVIĆ, ŽUPNIK U ORUBICI

1341 0

U nedjelju, 2. travnja 2017 u zagrebačkom Kliničko bolničkom centru „Rebro“ preminuo je Milivoj Knežević, svećenik Požeške biskupije, župnik u Orubici, u 74. godini života i 45. godini svećenišva. Rođen je u Donjoj Dolini, Banjalučka biskupija, preselio se u mladosti u Vrbje nedaleko Nove Gradiške gdje je završio osnovnu školu, da bi se upisao u sjemenište na Šalati u Zagrebu i nastavio u Đakovu. Studij teologije započeo je u Đakovu, nastavio u Innsbrucku i Eichstättu a završio u Zagrebu, gdje ga je 1972. nadbiskup Franjo Kuharić zaredio za svećenika.

Službovao je kao župni vikar u župi sv. Nikole u Varaždinu, a nakon toga imenovan župnikom u Staroj Gradiški. Dvadeset godina je potom župnikovao u Starom Petrovom Selu a posljednjih deset godina života bio je župnik u Orubici. Zbog bolesti u prosincu prošle godine preselio se u Svećenički dom u Požegi te se nastojao liječiti u požeškoj bolnici i u Zagrebu.

Sprovod svećenika Milivoja Kneževića bit će u srijedu, 5. travnja 2017. u 15.00 sati na novom požeškom groblju Krista Kralja, s misom zadušnicom u crkvi Krista Kralja i polaganjem pokojnikova tijela u svećeničku grobnicu. (Autor požeška biskupija)

Related Post

Radost Uskrsa u Gradskoj knjižnici

Autor - 17/04/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2019. – Knjižničari Gradske knjižnice organizirali su u povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, još jedno prigodno…