Četiri novooboljele osobe u brodsko-posavskoj županiji su dokaz da još nije završena priča s COVIDOM-19

830 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD,19.  svibnja  2020. -U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije registrirana su četiri nova slučaja oboljelih od koronavirusa  – rekao je prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković, epidemiolog i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije,  na današnjoj izvanrednoj medijskoj konferenciji Stožera CZ Brodsko-posavske županije.

– Jedna osoba je povratnik iz Njemačke, a  tri su trag koji smo ranije pratili i nisu u vezi s radnicima ĐĐ Montaža koji su stigli ranije. Ovo je dokaz da još nije završena priča s COVIDOM-19 i da se treba držati preporuka Zavoda za javno zdravstvo – istaknuo prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković, dodavši kako očekuju još pozitivnih među kontaktima oboljelih.

– Od  četiri novooboljele osobe  tri imaju blažu kliničku sliku, dok će četvrta osoba najvjerojatnije biti hospitalizirana. Obrada još traje i klinička slika te osobe još nije u cijelosti poznata. Od ova četiri slučaja riječ je o jednoj starijoj, jednoj osobi srednje životne dobi i dvije mlađe osobe – izvijestio je dr. Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod.

 

 

Related Post