COVID-19: Danas se iz Švedske vraća 14 radnika koji će nakon prihvata na Macelju biti u dvotjednoj karanteni

497 0

-Očekuje se još novoobojelih nakon epidemiološke obrade kontakata oboljelih. Prijeko je potrebna suradnja i odgovorno ponašanje građana jer ukidanje mjere samoizolacije nije poziv stanovnicima da se ne pridržavaju preporuka, posebice fizičkog distanciranja-kaže dr. Cvitković.
Autor Franjo Samardžić
SLAVONSKI BROD, 20. svibnja 2020. – Znakovita je izjava i upozorenje dr. Ante Cvitkovića, ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije, koji je na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera CZ BPŽ, nakon objave o još četiri oboljele osobe, kazao da novooboljeli slučajevi dokazuju kako se i dalje treba držati preporuka Zavoda za javno zdravstvo.

Brodsko-posavska županija bila je dugo vremena pri dnu ljestvice oboljelih od COVID-19. U posljednja dva dana, najprije jedan, a jučer i četiri novooboljela upućuju nas oprez pogotovo zato što se danas očekuje povratak 15 radnika iz Švedske. Putovat će, kako jer kazao dr. Cvitković, u 5 automobila sa po 3 radnika koji su zajedno stanovali. Na graničnom prijelazu Macelj preuzet će ih epidemiolozi iz Krapisnko–zagorske županije gdje će biti testirani.

Načelnik Stožera CZ BPŽ Stjepan Bošnjaković kazao je kako su obavljene sve pripreme za povratak radnika o čemu se razgovaralo s članovima uprave tvrtke, načelnikom PU Brodsko-posavske i utvrđeni su svi detalji njihovog prihvata.

– Oni kreću u 6,30 iz Švedske do graničnog prijelaza “Macelj” gdje će ih dočekati epidemiolozi iz Krapinsko-zagorske županije gdje će biti testirani te potom uz policijsku pratnju dopraćeni do karantenskog objekta gdje će 14 dana biti smješteni i pod nadzorom epidemiologa – kazao je Stjepan Bošnjaković.

Related Post

REZULTATI AKCIJE „VINKOVO“

Autor - 23/01/2014 0
SLAVONSKI BROD, 23. siječanj 2014. – Prometna policija je povodom obilježavanja narodnog običaja blagoslova vinograda i dana Sv. Vinka jučer…