CRTA NA KRAJU SABORSKOG MADATA: Davor Vlaović zaradio je saborsku plaću

2342 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 20. svibnja 2020. – Sabor je u ponedjeljak, 18. svibnja poslijepodne, donio odluku o svom raspuštanju. Od potrebnih 76, za tu je odluku glasovalo 105 zastupnika, suzdržanih je bilo četiri, protiv osam. Deveti saziv Hrvatskoga sabora od neovisnosti, završio je time svoj rad.
Prilika je to da odgovorim ne nekoliko primjedbi i upita zašto novagra.hr promovira aktivnosti saborskog zastupnika Davora Vlaovića (HSS).
Nije bilo namjere da se zapostavi i omalovaži saborska aktivnost ostalih saborskih zastupnika iz brodsko-posavske županije i 5. izborne jedinice, a isto tako i bude politička potpora Davoru Vlaoviću.
Zašto je upravo ovaj saborski zastupnik bio jedini o čijem se angažiranju u Saboru u proteklom mandatu pisalo na portalu novagra.hr su slijedeći.

Prvo. Davor Vlaović sigurno je bio najaktivniji saborski zastupnik iz brodsko-posavske županije i među najaktivnijim zastupnicima iz 5. izborne jedinice, ali i svim ostalim saborskim zastupnicima u proteklom sazivu Sabora.

Drugo. Osim što je često istupao za saborskom govornicom, njegovi su istupi bili argumentiranim bez obzira na političku opredijeljenost i oporbenu funkciju da vladajućima puše za vrat. Bili su na civilizacijskom i kulturnom nivou, bez obzira slagalo li se netko s njegovim stavovima, ili ne. U svojim istupima nije prelazio granicu dobrog ukusa, lupanja ispod pojasa i u cjevanicu samo zato da političkog protivnika više boli i da ga se diskreditira.

Treće. Davor Vlaović shvatio je da osim saborske govornice treba napraviti dodatni korak i potruditi se da u javnosti afirmira ono za što se zalaže. Većina saborskih zastupnika tu potrebu nije imala, jer se njihova uloga u Saboru najčešće svodila na dizanje ruku prilikom glasovanja. Redovito smo dobivali izvješća njegovih saborskih istupa, pa je i to razlog zašto smo ih objavljivali.

Četvrto. Nismo mjerili i brojali istupe svih novogradiških, i saborskih zastupnika iz brodsko-posavske županije, od prvog do ovog devetog saziva Sabora. Bilo je i onih koji se niti jednom nisu pojavili za saborskom govornicom. Sigurno je, međutim, da je Davor Vlaović bio, ako ne najaktivniji, među najaktivnijima. Uz to nije ostalo nezamijećena ni njegova nazočnost, kako to političari znaju teći, na terenu, među ljudima. Smatram da je Davor Vlaović zaradio svoju saborsku plaću.

Related Post