Festival matematike u OŠ I. G. Kovačića Staro Petrovo Selo

1370 0

Autor Višnja Mikić

STARO PETROVO SELO -Četvrti Festival matematike po treći puta za redom održan je u petak, 13. travnja u OŠ I. G. Kovačića Staro Petrovo selo.

Ove godine taj Festival matematičkog znanja okupio je zavidan broj učenika iz osam osnovnih škola – njih čak 130.

Sudjelovali su učenici iz OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška, OŠ Ante Starčevića Rešetari, OŠ Okučani, OŠ Antuna Mihanovića iz Nove Kapele, „Matija Antun Relković“ iz Davora, OŠ „Vladimir Nazor“ iz Adžamovaca, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela te nova ovogodišnja sudionica, OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika.

Domaćini u Starom Petrovom Selu raduju se što je broj sudionika svake godine sve veći, a matematika postaje sve popularnijim predmetom u školi.

Koliko učenici stvarno vole matematiku, otkrila je nazočnima i ravnateljica škole, Zrinka Dejanović u svom pozdravnom govoru.

Učenici ove škole, osim matematike, vole i čitati i to naglas. Učenici 4. r. pročitali su naglas knjigu „Lažeš, Melita“ Ivana Kušana, sudjelujući tako u projektu „Čitajmo zajedno – čitajmo naglas : zaboravljene knjige“. Katarina i Varia vole malo lagati pa su izvele monolog kojim su predstavljale svoju školu na završnici projekta u Zagrebu.

Ritmikom su se predstavile Petra i Mia, a sedmašica Tea otkrila je u svom monologu koliko voli matematiku.

Glavni „krivac“ za ovogodišnji Festival, nastavnica matematike i fizike, Zdenka Kuštrin, uputila je potom učenike na koji će način sudjelovati na festivalu matematičkog znanja.

Sve je proteklo u ugodnom ozračju uz želju za nastavak suradnje i sljedeće godine.

Iako su najuspješniji učenici nagrađeni za najbolja ekipna i pojedinačna postignuća, ovdje ih ne donosimo, jer je to ipak bio – festival matematike.

Related Post

DOBAR TEK

Autor - 11/11/2019 0
SLAVONSKI BROD – Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. – 25. 11. 2019. u više od…

GRADSKA KUGLAČKA LIGA 2017

Autor - 29/04/2017 0
Odigrano je drugo kolo Gradske kuglačke lige 2017 , u svim utkmicama su postignuti očekivani rezultati, jedino je utakmica između…