NOVA KAPELA: Anto Žagrić izabran za predsjednika, a Marijan Petranović za potpredsjednika Općinskog vijeća

3299 0

NOVA KAPELA, 13. lipnja 2016. – Anto Žagrić (Nezavisna lista Duspara Mirko) izabran za predsjednika, a Marijan Petranović (HSS) za potpredsjednika Općinskog vijeća.

Sinoć održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održana je bez problema. Vijećnici HSS kao vladajuće stranke, koalicije HDZ-a i HDSSB-a te Nezavisne liste Duspara Mirko brzo su usaglasili stavove oko izbora Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja i prijedlog za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća pa je Mariu Vučiniću, predstojniku Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji, preostalo samo da im čestita na izboru u Općinsko vijeće i konstruktivnom radu. Sve odluke donijete su jednoglasno.

Na konstituirajućoj sjednici nazočni su bili načelnik Ivan Šmit i njegova zamjenica Vesna Jergović.

U Mandatno povjerenstvo izabrano su Martijan Petranović (predsjednik) i kao članovi Anto Žagrić i Neven Jozić.

Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je Teo Trlin, a za članove Luka Đikić, Vinko Škvorić, Branko Cindrić i Damir Ocvirek.

Vijećnici su na znanje primili rezultate izbora za Općinsko vijeće, a sjednicom je do izbora predsjednika predsjedao Boris Bogdanović.

Na listi izbranih članova Općinskog vijeća iz redova HSS-a zbog nespojivosti u obnašanju dužnosti načelnika Ivana Šmita u Općinskom vijeću je zamijenio Teo Trlin, a Ivana Varoščića Maks Pavlović. Sa liste izbranih članova iz redova HDZ-a mandat je u mirovanje stavio Mato Pejaković, a zamijenio ga je Neven Jozić.

Anto Žagrić se zahvalio na povjerenje i naglasio kako je neobično da se za predsjednika Općinskog vijeća izabere čovjek iz oporbe i sa liste koja ima samo jednog vijećnika. Smatra da je to rezultat rada Općinskog vijeća u prethodnom mandatu i dobre suradnje izvršne vlasti i svih vijećnika pa očekuje da će se takva suradnja nastaviti u novom mandatu na dobrobit svih stanovnika općine.

Vijećnicima je čestitao i općinski načelnik Ivan Šmit upozorivši ih na odgovornost koju imaju prema biračima i stanovnicima mjesta koja zastupaju, jer je, kako je naglasio, na izbore u Općini Nova kapela izašlo čak 69 posto birača. Najavio je i prvu radnu sjednicu Općinskog vijeća, a očekuje da će se i ovaj sastav Općinskog vijeća uključiti aktivno uključiti u rad kao što je to bilo i u prošlom mandatu.

Članovi Općinskog vijeća su TEO TRLIN, BORIS BOGDANOVIĆ, ZLATKO DIDOVIĆ, VINKO ŠKVORIĆ, LUKA ĐIKIĆ, MARIJAN PETRANOVIĆ, MAKS PAVLOVIĆ i ROK PIŠONIĆ (svi HSS), NEVEN JOZIĆ, DAMIR OCVIREK, BRANKO CINDRIĆ i TOMISLAV POLANAC ( svi HDZ) i ANTO ŽAGRIĆ (Nezavisna lista Duspara Mirko).

Related Post

Izbori 2011.

Autor - 06/12/2011 0
Iz tablice je vidljivo kako su pravaši izgubili zastupničko mjesto zbog svoje podijeljenosti, a HSS jer u Slavonskom Brodu osvaja…