UDRUGA STUDIO B: „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – redovna provedba aktivnosti

472 0

BODOVALJCI – Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B”, u partnerstvu s Općinom Davor, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška od 22. veljače 2019. godine provodi projekt “Zaposlena žena za aktivnu zajednicu”, UP.02.1.1.05.0291.
Nakon nešto više od mjesec dana provedbe aktivnosti u smanjenom obimu zbog epidemije virusa COVID-19, 4. svibnja smo održali sastanak s našim korisnicama na kojem smo utvrdili pravila za povratak redovnoj provedbi aktivnosti. Dogovoreno je da ćemo pri proširivanju opsega pružanja usluga poduzeti sve potrebne mjere zaštite; tako da naše zaposlenice koriste zaštitnu opremu (maske i rukavice) i dezinficijense; a od krajnjih korisnika/ica je zatražena suglasnost za obavljanje usluge; kako bismo na taj način zaštitili i naše korisnike_ice i naše gerontodomaćice. Idući dan, 5. svibnja, gerontodomaćice su započele s pružanjem usluge pomoći u kući u punom obimu.


Također, ovaj mjesec smo osigurali nabavu higijenskih potrepština u većem obimu kako bismo omogućile zaposlenim ženama lakše obavljanje usluge, a krajnjim korisnicama sve što im je potrebno. S današnjim danom, 20. svibnja, koordinatorica i zaposlene korisnice započele su podjelu paketa krajnjim korisnicima.
Projektni tim nastavlja vrlo ažurno pratiti situaciju na terenu i pripremljen je plan prilagodbe aktivnosti ukoliko se epidemiološka situacija na našem području pogorša, što se, nadamo se, neće dogoditi. U svakodnevnoj komunikaciji s krajnjim korisnicima utvrđujemo njihove potrebe i trudimo se pružiti im najkvalitetniju uslugu.
Podsjetimo, ovaj projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.806,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Provedba projekta traje od veljače 2019. godine do kolovoza 2021. godine. (Udruga Studio B)

Related Post

Danas je Dan antifašističke borbe

Autor - 22/06/2020 0
U narodnooslobodilačkoj borbi u Hrvatskoj aktivno je sudjelovalo više od 500.000 hrvatskih građana. U narodnooslobodilačkoj vojsci i partizanskim odredima borilo…