Čistio staju i pronašao ručni raketni bacač

578 0

Policija podsjeća građane na još uvijek aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje mogu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha da će biti kažnjeni

NOVA GRADIŠKA, 25. travnja 2019. – Posljednjih dana  više je građana na području  općina  Cernik i Donji Andrijevci, te u Novoj Gradiški  predalo oružje  koje su, kako navodi Policija pronašli u svojim  kućama i gospodarskim zgradama.  Početkom ove godine  ova je pojava postala učestala i čini se da su građani  ozbiljno shvatili  upozorenje i apel da se  uključe  u Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i predaju,  oružje, minsko eksplozivna sredstva  i streljivo te  spriječe moguće tragedije  koje nelegalno posjedovano oružje može izazvati.

CERNIK – Tako je  građanin na području Općine Cernik   23. travnja, čisteći staju pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju.  Na mjesto pronalaska upućeni su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su utvrdili da se radi o ručnom bacaču raketa RBR M80 64 mm, a koji su preuzeli na siguran način.

DONJI ANDRIJEVCI – Jučer (24. travnja), na području općine Donji Andrijevci, oko 9.45 sati, 58-godišnjak je dojavio policiji da želi dragovoljno predati oružje, dvije automatske puške M70, jednu pušku M-48, 6 komada spremnika za automatsku pušku i 100 komada raznog puščanog streljiva, a koje je pronašao u obiteljskoj kući pokojnog člana obitelji. Policijski službenici su od dojavitelja na siguran način preuzeli ubojita sredstva.

NOVA GRADIŠKA – Istog dana, oko 14.45 sati, 60-godišnjakinja, s područja Nove Gradiške, pozvala je policiju i policijskim službenicima Policijske postaje Nova Gradiška dragovoljno predala jednu automatsku pušku cal. 7.62 s 4 pripadajuća spremnika i 340 komada streljiva. Ovim putem apeliramo na građane da ubojita sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da nazovu policiju na broj 192 i na dogovorenom mjestu eksplozivna sredstva će preuzeti specijalizirani policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske.

Policija podsjeća građane na još uvijek aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje mogu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha da će biti kažnjeni. Najvažnije je da građani ne donose sami ubojita sredstva, već odmah pozovu policiju na broj 192. Također pozivom na broj telefona 08008892, može se dobiti više informacija u vezi spomenute akcije.

 

Related Post

UBIO GA I RASKOMADAO

Autor - 12/09/2013 0
SLAVONSKI BROD – Marija Balenović sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu danas je objavila presudu kojom je Sudsko vijeće na…