Članice Udruge Studio B došle podržati Novogradiščane u akciji “Zasadi drvo, ne budi panj”

790 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 27. listopada 2019. – Građanskoj inicijativi “Zasadi drvo, ne budi panj”, priključili su se i Novogardiščani kojima je pak podršku došlo dati i saditi stabla pet članica Udruge Studio B iz Bodovaljaca. Kako smo doznali od Valentine Stojaković, zaposlenica udruge i voditeljica Žar centra, njima ovakve i slične akcije nisu strane jer ih i same organiziraju.
-U sklopu Žar centra provodimo i volonterske akcije pa smo došli podržati akciju „Zasadi drvo ne budi panj“ koju organizira Grad Nova Gradiška. Svjesni smo što ova akcija znači i zato smo došli sudjelovati u njoj, da posadimo koje stablo, damo svoj doprinos, osvijestimo našu zajednicu i potaknemo da se u akciji aktiviraju djeca ali i ostali građani – kaže Valentina Stojaković.
U Bodovaljcima su imali volontersku akciju i uređivali vatrogasni park za mladež, posadili čemprese oko parka u koji je vatrogasno društvo stavilo klupe. To je to sada, kaže, prikladno mjesto za okupljanje djece i mladeži.
Uz to u Bodovaljcima su obojili ogradu oko crkve i kod spomenika kralju Tomislavu postavili solarne lampe. U središtu Vrbja obojili su bunar i valov i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Vrbje također su stavili solarne lampe.
Sve su to volonterske akcije koje je organizirala Udruga studio B ove godine. Nadamo se da će ih organizirati još, a rado ćemo se odazivati na ovakve i slične akcije- kazala je Valentina Stojaković.

Related Post