Članovima vjeronaučne ekipe OŠ „Mato Lovrak“ dodijeljeni Oskari znanja

1073 0

Autor Franjo Samardžić, Foto: Franjo Samardžić, Katolički radio

ZAGREB /NOVA GRADIŠKA, 30. lipnja 2019. – Predvođeni mentoricom Andrijanom Petrović članovi vjeronaučne ekipe Osnovne škole „Mato Lovrak, kao državni prvaci i ovogodišnji pobjednici Vjeronaučne olimpijade, imali su razloga 28. lipnja posjetiti Zagreb.
U velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao državnim prvacima, dodijeljeni su im Oskari znanja, koje dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje, kao najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate. Oskar znanja dodjeljuje se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom zajednicom županija učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima.
Za izniman rezultat, osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima, nagrađeno je 206 učenika osnovnih i srednjih škola i 167 mentora, učitelja i nastavnika koji su ih pripremali i pratili na natjecanjima. Za osvojeno jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima nagrađena su 94 učenika i 41 mentor.
Pobjednici ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade, koja je održana pod nazivom “Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“, Nastja Lovrić, Domagoj Ivanišević, Mihael Božić i Edi Conjar s mentoricom Andrijanom Petrović bili su gosti Zagrebačke nadbiskupije gdje su također pohvaljeni za postignuti uspjeh i prigodno nagrađeni.
Kao pobjednici ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade, koju organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Nacionalnom katehetskim uredom Hrvatske biskupske konferencije i Malim koncilom, gostovali su u HKR-ovoj emisiji “Aktualno”. U emisiji je gostovala i Anita Vranić, tajnica Nacionalnog katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije.
-Od trenutka dobivanja građe svakodnevno smo se pripremali. Prvo su se iskristalizirali pobjednici na školskoj razini pa smo dobili četvero učenika koji se nisu poznavali, a koji su sudjelovali na Vjeronaučnoj olimpijadi. Oni su se međusobno povezali, a za motivaciju su zaslužni roditelji jer su ih poticali na dodatan rad- kazala je mentorica Andrijana Petrović.

Related Post