CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA: 2.000 socijalno ugroženih obitelji, starih i nemoćnih osoba treba pomoć

2127 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. travnja 2020. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška uputilo je tvrtkama, javnim ustanovama i obrtnicima zamolbu za pomoć u paketima hrane i higijene za socijalno ugrožene obitelji, stare i nemoćne osobe u potrebi.
-Obraćamo vam se ovom zamolbom zbog izuzetno teške situacije uzrokovane korona virusom koji nas sve pogađa, a posebno socijalno ugrožene obitelji i stare i nemoćne osobe koje su zbog siromaštva i neimaštine dodatno ugroženi i ne mogu bez pomoći drugih ljudi dobra srca, onih koji imaju mogućnost i mogu im pomoći.
Po našoj procjeni takvih je na području grada Nova Gradiška i 10 pripadajućih općina oko 2.000. To znači da bi hitno trebali nabaviti 2.000 paketa hrane i higijene, artikala koji su nužni za preživljavanje pogođenih siromašnih obitelji. Zadnju podjelu hrane smo imali u srpnju 2019. godine.
Stoga vas molimo da nam pomognete da hitno nabavimo 2.000 paketa hrane i higijene, nužno potrebnih artikala kako bismo mogli pomoći socijalno ugroženim osobama i ublažiti nastalu tešku situaciju uzrokovanu siromaštvom koja dodatno otežava ovo vrijeme opasnosti o korona virusa.
Sredstva možete uplatiti na žiro račun Gradskog društva CK Nova Gradiška broj HR41 2360000-1101324052, a mi ćemo kupiti hranu i higijenu koje ćemo u paketima podijeliti siromašnim obiteljima, starim i nemoćnim osobama.
Vjerujem da u ovoj teškoj situaciji suosjećate s onima koji su još dodatno pogođeni siromaštvom i neimaštinom i da ćete dati svoj doprinos u rješavanju ove teške situacije – piše u dopisu i unaprijed se zahvaljuje Franjo Pavlović, ravnatelj GDCK Nova Gradiška.

Related Post