DA SE NE ZABORAVI

720 0

REŠETARI, 16. rujan 2012. – Osnovna škola “Ante Starčevića” Rešetari, u suradnji s Udrugom roditelja poginulih hrvatskih branitelja i Općinom Rešetari tradicionalno je pod nazivom „Da se ne zaboravi“

organizirala dan sjećanja na 28 branitelje s područja općine Reštari koji su poginuli u Domovinskom ratu i svoj život darivali za slobodnu i neovisnu domovinu. Djelatnici i učenici još su jednom organizirali hvale vrijednu manifestaciju čiji je cilj mlađim generacijama usaditi vrednote koje je iznjedrio Domovinski rat, a napose poticati domoljublje i sjećanje na poginule branitelje.

 

Položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Rešetara. Uz djelatnike škole predvođene ravnateljem Tihomirom Batalom, vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruge udovica branitelja poginulih u Domovinskom ratu i Općine Rešetari na čelu s načelnikom Zlatkom Aom.

 

Počast poginulim braniteljima ove su godine odali i predstavnici Književno-likovnog društva Rešetari i sudionici 15. rešetaračkih pjesničkih susreta. Počast je odao i gradonačelnik Ilindena Žika Stojanovski, koji je došao u Reštare u povodu jedinstvenih pjesničkih susreta u Hrvatskoj s načelnikom Zlatkom Agom potpisati i sporazum o prijateljstvu Grada Ilindena i Općine Rešetari.

 

U počast poginulim braniteljima na minutu šutnje pozvao je Tihomir Batalo. Kao i svake godine prigodan program su izveli učenici pod vodstvom prof. Ivane Prakaturović i vjeroučiteljice Vesne Vlaović.

 

Misu zadušnicu u župnoj crkvi Krista Kralja predvodio je velečasni Perica Matanović župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i dekan Novogradiškog dekanat Tradicionalno su se u prostoru škole svi sudionici okupili na druženju.

Related Post