DVD REŠETARI: Vatrogascima za 90. obljetnicu obnovljen vatrogasni dom i spremnica, a Rešetarčanima kulturni centar

2678 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

REŠETARI, 27. svibnja 2020. – DVD Rešetari ove godine obilježava hvalevrijednu obljetnicu, 90 godina postojanja i kontinuiranog djelovanja. Ponosni će biti, ne samo danas aktivni rešetarački vatrogasci, već i ostali Rešetarčani, posebno potomci brojnih generacija vatrogasaca i njihovih obitelji, koji su prenosili ljubav i odanost pozivu, koji je uz humanost, često zahtijevao i hrabrost. U dugoj povijesti društva, pod vatrogasnim geslom „Vatru gasi – brata spasi“ rešetarački vatrogasci nikad nisu pitali čije gori. Žurno su se okupljali kako bi vatru što prije ugasiti i zaštitili imovinu, ili priskočili ljudima u pomoć ako se radilo o poplavi i suši, ili nekoj drugoj nedaći koja ih je snašla.
Kako doznajemo od Krešimira Kneževića, predsjednika DVD-a Rešetari, bit će koncem kolovoza razloga za slavlje za kada se priprema obilježavanje 90. obljetnice. Obljetnica će biti prilika da se govori o povijesti društva i prisjeti preminulih vatrogasaca, ali i zahvali svima koji su dali svoj doprinos da se kroz dugu povijest stvore uvjeti za rad i društvo opremi kvalitetnom opremom i vozilima.
Uz predsjednika Krešimira Kneževića i vatrogasce sigurno će zadovoljan biti i općinski načelnik Zlatko Aga, jer će ova obljetnica ostati zabilježena i kao događaj kada su DVD Rešetari i mjesto Rešetari dobili objekt, značajan ponajprije za vatrogasce, ali i za ostale mještane. Naime, do tada bi trebalo biti završeni radovi na projektu vrijednom 7,1 milijun kuna. Radi se o rekonstrukciji i dogradnji vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom, a na opremanje će se utrošiti 485.000 kuna. Projekt sa 85 posto ukupnih troškova financira EU, a RH sa 15 posto.

Related Post