DAMIR MATOŠEVIĆ ponovo izabran za predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121, brigade-pukovnije

2236 0

NOVA GRADIŠKA – Na današnjem redovnom izvještajno-izbornom Saboru  Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121, brigade-pukovnije Nova Gradiška  satnik mr. sc. Damir  Matošević ponovo je na dvogodišnji mandat izabran za predsjednika, a Željko Kovačić  za dopredsjednika.

Sabor je izabrao članove  Izvršnog odbora koji  predstavljaju Grad Novu Gradišku i  deset općina novogradiškog kraja. Članovi Izvršnog odbora su Josip Grladinović (Stara Gradiška),  Ilija Tolić (Okučani), Frane Kitić (Gornji Bogićevci),  Antun Karlik (Dragalić), Ivan Marijanović (Cernik),    Andrija Vukšić (Rešetari), Mario Strinavić (Vrbje), Antun Petrlić (Staro Petrovo Selo), Đuro Brlić (Davor), Željko  Sabljak (Nova Kapela), Željko Valešić i Bernarde Matošević (Nova Gradiška). Članovi Izvršnog odbora su predsjednik Damir Matošević i  dopredsjednik  Željko Kovačić.

Sabor je održan u  nazočnosti brojnih predstavnika   udruga proisteklih iz  Domovinskog rata, a nazočni su bili brigadir Branko Cindrić, predsjednik  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije,  mr. spec. Ljiljana Lukačević, voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć, Goran Bašić, izaslanik novogradiškog gradonačelnika  Vinka Grgića i Josip Ostić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška.

Sabor je  jednoglasno prihvatio  izvješće o radu  u proteklih godinu dana, koje je podnio  predsjednik Damir Matošević, financijsko izvješće  koje je podnio Franjo Luketić i izvješće Nadzornog odbora koje je podnio Vlado Matošević.

Kako se moglo čuti iz opširnog izvješća o radu   članovi te udruge mogu se pohvaliti brojnim aktivnostima  kojima su obilježavali  važne obljetnice  iz Domovinskog rata, te povijesna događanja  i stradanja vezana za komunistički režim.

O potrebi jedinstva hrvatskih branitelja i udruga koje ih okupljaju, te formiranju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije govorio je u izvješću predsjednik  Damir Matošević, a potom brigadir Branko Cindrić, mr. spec. Ljiljana Lukačević i  porf. Ante Vukšić. Pero Paurević govorio je o potrebi racionalizacije troškova  svih udruga  proisteklih iz Domovinskog rata, posebno velikih troškova za prijevoz  branitelja  u Knin  na obilježavanje  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Kako je kazao  brigadir Branko Cindrić    dogovoreno je da se  ove godine proslave organiziraju  u Slavonskom Brodu i u Novoj Gradiški jer, kako je obrazložio, Dan pobjede treba se slaviti u cijeloj Hrvatskoj,   u svakog gradu i selu, a ne samo u Kninu.

Goran Bašić je u ima Grada Nova Gradiška  pohvalio  aktivnosti udruge i obećao daljnju potporu.

Sabor je  usvojio opsežan  plan rada  za narednih godinu dana.

Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121, brigade-pukovnije Nova Gradiška   i njihovi gosti nastavili su se družiti u Domu hrvatskih branitelja.

Related Post