DAN BIJELOG ŠTAPA

870 0

SLAVONSKI BROD, 15. listopada 2012. – Obilježavajući Dan bijelog štapa prilika je ukazati na potrebe i probleme slijepih i slabovidnih osoba, te pokušati iznaći i daljnja rješenja, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini,

kako bi se osobama s ovom vrstom invaliditeta olakšao život. – izjavio je župan Danijel Marušić prilikom današnje posjete prostorijama Udruge slijepih i slabovidnih osoba Brodsko-posavske županije.

 

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada, još od 1996. godine u Republici Hrvatskoj i time se priključila mnogobrojnim zemljama u kojima je Međunarodni dan bijelog štapa prerastao u Međunarodni dan slijepih kojom se prilikom najšira javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba.

 

Uz župana Marušića, prostorije Udruge posjetili su i zamjenici župana Davor Vlaović i Ružica Vidaković, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka. U neformalnom razgovoru s predsjednikom Udruge Mirkom Vrlazićem i njegovim suradnicima, županijsko izaslanstvo upoznalo se s problemima na koje nailaze u svakodnevnom radu, te svojim postignućima na sportskom i sveopćem društvenom planu. (bpz)

Related Post