DAN BOKSA: Novu Gradišku posjetili Željko Mavrović i Mario Preskar

1384 0

Autor Franjo Samardžić

Foto MOCA, NG buntovnici

-Napravili smo niz projekta za sportske terene i dvorane. Za boks je važna dvorana za koju ishodimo građevinsku dozvolu. Riječ je o dvorani u Prvči, koja će biti multifunkcionalna dvorana i dvorana malih sportova- kazao je gradonačelnik Vinko Grgić

NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2018. – Za novogradiški sport, posebno za poklonike boksa i Boksački klub Nova Gradiška jučer je bio poseban dan. Gradonačelnik Vunko Grgić u svom je uredu primio proslavljenog boksača Željka Mavrovića i profesionalnog boksača Maria Preskara koji su potom u Društvenom domu za srednjoškolce prezentirali osnove boksa i boks kao borilačku vještinu. Novogradiški boksači iskoristili su njihov posjet Novoj Gradiški i dan završili treningom u koji je vodio legendarni Željko Mavrović.

U nazočnosti zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića, predsjednika Boksačkog kluba Nova Gradiška Gorana Rosića, trenera Zlatka Basića i Sašu Bakovića, te Vlatka Grainera, bilo je u uredu gradonačelnika puno zadovoljstva. Nakon dužeg vremena ponovo se razgovaralo, o nekada popularnom sportu u Novoj Gradiški i njegovoj popularizaciji.

Željko Mavrović i Mario Preskar došli su kao predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza čiji je dopredsjednik brigadni general Mladen Mikolčević. Kao izvršni voditelji projekta „Škola boksa“ zadaća im je, kazao je Željko Mavrović, prezentirati boks u osnovnim i srednjim školama i mladež upoznati o osnovama boksačkih tehnika, a u lokalnim klubovima djelovati kroz praktični rad.

-Posjetimo čelne ljude jedinica lokalne samouprave i s njima razmotrimo stanje i mogućnosti kako boks, kao jedan bazičan borilački sport, popularizirati i približiti mladima i široj publici, ali i pomoći ljudima na lokalnoj razini koji se bave ovim sportom, bilo natjecateljski, trenerski ili rekreativno – dodao je Mavrović i posebno istaknuo  da je bavljenje sportom općenito važno za mlade, za njihov fizički, mentalni, ali i društveni razvitak.

Iskoristio je priliku pohvaliti mladog novogradiškog boksača i hrvatskog reprezentativca Filipa Poturovića.

-To je dečko koji boksa najlakšu kategoriju i koji je izuzetno mlad ušao u mečeve svjetske lige. Osvojio je prve bodove za Hrvatsku u svom rangu i na tome smo mu iskreno zahvalni. Filip je dečko koji boksa srčanije nego što je tehnički potkovan i što ga čini posebnim. Nije mu teško ući u okršaje, primiti udarce kojih bi se možda i neki puno iskusniji boksači bojali. Mi u reprezentaciju  smo mu  neizmjerno zahvalni i ponosni na njega. Ja se nadam da će u Novoj Gradiški takvih boksača u narednim godinama biti još više- pohvalno je o mladom boksaču govorio Željko Mavrović.

-Drago mi je da ste došli u Novu Gradišku. Rekao bih, na pravo mjesto. Ovaj grad živi sport. Prije dvije i pol godine u proračunu je za sport bilo namijenjeno 860.000 kuna da bi u proračunu za 2019. godinu to bilo 1,4 milijuna kuna. Napravili smo niz projekta za sportske terene i dvorane. Za boks je važna dvorana za koju ishodimo građevinsku dozvolu. Riječ je o dvorani u Prvči, koja će biti multifunkcionalna dvorana i dvorana malih sportova, prvenstveno boksa. Ako prođemo na natječaju slijedeće godine, a vjerujem da hoćemo, krećemo u gradnju. Boks bi zajedno s karatistima i stolnotenisačima dobio svoju dvoranu, opremljenu po svim standardima. Vjerujem da će to potaknuti mlade boksače i ostale sportaše da se aktivnije i uspješnije bave sportom – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

TRAŽI SE KUPAC

Autor - 18/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 18. lipanj 2012. – Temeljem pravomoćnog rješenja o prodaji nekretnina u stečajnom postupku nad DI Stjerpan Sekulić, Trgovački…