Jesenska izložba Foto kluba “F4”

657 0

Autorica Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“

Foto: ¸Ivanka He4rceg, Moca, NG buntovnici

NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2018. – U prostoru Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška Foto klub “F4” upriličio je jesensku izložbu fotografija, kojom su pokazali rad zadnjih mjesec i pol dana. Radi se o 26 radova nastalih, prema riječima predsjednika Kluba Gabrijela Vrebca, na zajedničkom avanturističkom fotgrafskom putovanju uz Unu kroz BIH i Hrvatsku. Najveći broj je radova najnagrađivanijega člana Gorana Dorića, potom Tomislava Petrovića, Dominika Poletta, Branka Ivanovića, Antonija Vivalosa, Kristine Abramović i već spomenutoga Gabrijela Vrebca.

Pozdravne je riječi okupljenima uputio predsjednik Foto kluba, zahvalio Gradu na dosadašnjoj potpori i 100% povećanim sredstvima za rad u slijedećoj godini.

-To će nam omogućiti nabavku kvalitetnije opreme ne samo za Klub nego i za edukativne radionice s kojima smo intenzivno počeli ove godine u Gimnaziji, a za potrebe provedbe školi smo nabavili laptop. U planu nam je i suradnja i s drugim školama-istaknuo je Gabrijel Vrebac. Također je najavio i izložbu u Gimnaziji, a bit će to radovi učenika nastalih na spomenutim radionicama.

Otvarajući “jesensku izložbu” gradonačelnik Vinko Grgić zahvalio je Foto klubu za ustupljene fotografije za Monografiju grada posvećenu 270-om godištu Nove Gradiške, a koja će, kako je najavio, biti predstavljena 3. prosinca u 20 sati u novogradiškom Domu kulture.

– Htjeli smo ostaviti trag vremena i trenutka spomenutom Monografijom, kao što Foto klub “F4” čini ovom izložbom. Njihove ćete fotografije u Monografiji prepoznati po izvrsnosti i po tome će se ona također razlikovati od drugih. Oslikavat će naš Grad koji se diže na svim poljima, a “F4” je neizostavni dio te knjige. Imat ćete uvijek potporu Grada, a vi nas ponovno razveselite zanimljivim izložbama- poručio je, otvarajući izložbu, gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post