ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE: 16. Dani tehničke kulture

558 0

Autorica Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“

Foto: Ivankla Herceg, MOCA NG buntovnici

NOVCA GRADIŠKA – Izložba je koju je tradicionalno i ove godine upriličila Zajednica tehničke kulture grada Nova Gradiška uz sudjelovanje svih Klubova koji u sklopu nje djeluju.Tako su izloženi radovi mladih tehničara, zrakoplovnih modelara, fotoamatera, ljubitelja starih vozila, radioamatera. Također su i ove godine sudjelovali i učenici osnovnih i srednjih škola, sa svojim mentorima i ravnateljima, dakle OŠ “Mato Lovrak”, OŠ Ljudevita Gaja, ETŠ i ekonomske srednje škole, Gimnazije i Industrijsko-obrtničke škole.

Zadovoljstvo je na otvorenju 23. studenoga odazivom sudionika, potporom Grada, ali i brojem posjetitelja izrazio Velimir Vuković, predsjednik Zajednice tehničke kulture i tom prigodom, među ostalim rekao:” Drago mi je da tehnička kultura ide naprijed i to je vidljivo i na ovoj izložbi. Izlošci u suradnji sa udrugama i školama sve su bolji. Zahvaljujem Borislavu Vidošiću, zamjeniku gradonačelnika koji je pokazao interes za naš rad, ravnateljicama i ravnatelju škola koji su sudjelovali i više od onoga što smo mogli očekivati, kao i Udruženju obrtnika i Tomislavu Šimiću koji su po treći puta omogućili izložbu u njihovom prostoru. Ono što je za mene važno je to što su škole prisutne s radovima i mi cijelo vrijeme pokušavamo proširiti tu suradnju, a potvrda tomu je i na ovoj izložbi. Ima se što vidjeti. Udruge su pokazale vrsne radove. Radio klub je izložio novu oprema, foto klub fotke nastale na radionicama s Gimnazijalcima. Foto klub je ustupio i veliki broj fotografija za Monografiju grada, Oldtimer club u više navrata tijekom godine organizira manifestacije i događanja na regionalnoj, dakle međunarodnoj razini. Zrakoplovni modelari su izložili, među ostalim impozantan zrakoplov,…Svima od srca još jedanput hvala.

Okupljenima se obratio i domaćin izložbe Tomislav Šimić, predsjednik udruženja obrtnika grada NG i rekao:”Drago mi je da se ovo odvija u našem protsoru, da sudjeluju mladi i djeca koja vide priliku prezentirati i sebe i svoj rad. Tako se uče stvaralačkim navikama koje moraju stvoriti potencijal za našu budućnost. Uvijek i više treba ulagati u djecu i mlade. Oni se trebaju razvijati za realni sektor kako bi jednoga dana postali poduzetnici. Djeco ulažite u sebe, učite i naučite i tada imate mogućnost i nešto stvoriti u životu kako za sebe tako i za ovu našu zajednicu”.

U ime čelnika grada, pozdravne je riječi uputio i izložbu otvorio Borislav Vidošić i, među ostalim, naglasio:” Drago mi je da je ova izložba i ove godine postavljena. Njome ste pokazali ono čime se bavite i doprinosite dobrobiti naše zajednice. Grad je prošle godine prepoznao vrijednost vašega rada za kojega vam je osigurao 100% više sredstava u odnosu na 2016. godinu. A sada smo sredstva poduplali. Sretni smo i ponosni što okupljate mlade kreativce, inovatore. Oni su i naša budućnost i to je jedan od razloga zbog kojega će vam Grad uvijek biti potpora. Ujedno zahvaljujem predsjedniku Zajednice tehničke kulture Velimiru Vukoviću, svim voditeljima Klubova, svim ravnateljima škola, jer ovo je najljepši način da se predstavite našim sugrađanima i svima koje trehnička kultura zanima”.

Izložba će potrajati i 24. studenoga u prostoru Udruženja obrtnika grada Nova Gradiška od 8 do 14 sati.

Related Post